Egy lábasban olajat hevítünk, alaposan lepirítjuk rajta a durvára aprított vöröshagymát, majd hozzádobjuk a zúzott fokhagymát is, és további 2-3 percig pirítjuk. A zellert és a burgonyát megpucoljuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és szintén beledobjuk a lábasba, ahol alaposan odakapatjuk. Ne ijedjetek meg, ha kicsit jobban megpirulnak, attól lesz karakteresebb ízük. Ezután felöntjük az alaplével, és puhára főzzük a zöldségeket.
A konzerv kókusztejeket kikeverjük a növényi tejjel. Ha megpuhultak a zöldségek, a levesalapot botmixerrel simára pürésítjük. Alacsony lángra kapcsolunk, és hozzáadjuk a növényi tejjel kikevert kókusztejet. Elkeverjük, és jöhet a fűszerezés: ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mehet bele kevés chilipor és egy citrom kifacsart leve. Lehúzzuk a lángról, és mielőtt tálalunk, száraz serpenyőben pirítunk egy kevés gyalult mandulát.
A tálaláskor meglocsoljuk a levest chiliolajjal, és megszórjuk a pirított mandulával.

- Elkészítési idő: 40 perc
Még több mindenmentes, vegán receptet kerestek? Segítünk a választásban: ezeket tuti, hogy imádni fogjátok!
Kamu „tonhalkrémes” wrap csicseriborsóból