Brutális kaják

Vegyesgombapörköltbográcsban

Vegyes gombapörkölt bográcsban

Hozzávalók
50 g
kolozsvári szalonna
50 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
1 ek
paradicsompüré
1 db
tv-paprika
(100 g)
só, bors
2 ek
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
300 g
laskagomba
200 g
ördögszekér gomba
300 g
barna csiperkegomba
200 g
shiitake gomba
3 gerezd
fokhagyma
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
250 g
tejföl
1 db
kovászos cipó

Elkészítés

A gombapörkölthöz a bográcsban közepes lángon elkezdjük kiolvasztani az apróra vágott szalonnák zsírját. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd egy perc pirítás után a paradicsompürét és a négybe vágott, kimagozott tv-paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és 20-30 percen keresztül pároljuk az alapot, közben folyamatosan pótolva alatta a folyadékot.

Beleszórjuk a fűszerpaprikát és a köményt, majd jöhetnek a felszeletelt gombák és a felszeletelt fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk, közben még öntünk alá egy kevés vizet, ha szükséges.

Apróra vágott petrezselyemmel megszórva, tejföllel meglocsolva, kovászos kenyérrel tálaljuk.

gombapörkölt
Vegyes gombapörkölt bográcsban (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80 perc

Még több gombás kajára vágysz? Akkor nézz rá ezekre is:

Gombás vega töltött padlizsán

Töltött Portobello gomba

Tejszínes-gombás-csirkés tészta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Tévedés azt gondolni, hogy a gombapörköltett csak csiperkéből lehet csinálni! Ebben van laskagomba, ördögszekér gomba, de még shiitake is! És gyerekek, ez most tényleg rohadt jó lett! Jó kis cuccos, szaftos pöri!

Hozzávalók

4 főre
50 g
kolozsvári szalonna
50 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(130 g)
1 ek
paradicsompüré
1 db
tv-paprika
(100 g)
só, bors
2 ek
őrölt fűszerpaprika
1 tk
őrölt fűszerkömény
300 g
laskagomba
200 g
ördögszekér gomba
300 g
barna csiperkegomba
200 g
shiitake gomba
3 gerezd
fokhagyma
A tálaláshoz
0.5 csokor
petrezselyem
250 g
tejföl
1 db
kovászos cipó

A gombapörkölthöz a bográcsban közepes lángon elkezdjük kiolvasztani az apróra vágott szalonnák zsírját. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, majd egy perc pirítás után a paradicsompürét és a négybe vágott, kimagozott tv-paprikát is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, és 20-30 percen keresztül pároljuk az alapot, közben folyamatosan pótolva alatta a folyadékot.

Beleszórjuk a fűszerpaprikát és a köményt, majd jöhetnek a felszeletelt gombák és a felszeletelt fokhagyma is. Sózzuk, borsozzuk, és 10-15 perc alatt készre pároljuk, közben még öntünk alá egy kevés vizet, ha szükséges.

Apróra vágott petrezselyemmel megszórva, tejföllel meglocsolva, kovászos kenyérrel tálaljuk.

gombapörkölt
Vegyes gombapörkölt bográcsban (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 80 perc

Még több gombás kajára vágysz? Akkor nézz rá ezekre is:

Gombás vega töltött padlizsán

Töltött Portobello gomba

Tejszínes-gombás-csirkés tészta

Ha tetszett a Vegyes gombapörkölt bográcsban receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept