Street Kitchen

Zé-félekolbászosbabgulyás

Zé-féle kolbászos babgulyás

Hozzávalók
1 szál
sárgarépa
(kb. 200 g)
1 szál
petrezselyemgyökér
(kb. 120 g)
1 fej
hagyma
(kb. 160 g)
2 ek
olaj
1 ek
sűrített paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
lángolt paprikás kolbász
(kb. 150 g)
1 tk
pirospaprika
kb. 1,5 l víz
frissen őrölt bors
1 csipet
őrölt fűszerkömény
1 csipet
morzsolt lestyán
1 csipet
morzsolt majoranna
3 db
krumpli
(kb. 350 g)
200 g
bolti csipetketészta
2 db
konzerv előgőzölt bab
(310 g-os kiszerelés)
2 - 3 szál
petrezselyemzöld
kenyér ízlés szerint

Elkészítés

A kolbászos babgulyás elkészítéséhez először a gyökérzöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, és egy szárazon, erős lángon hevített lábasban körbepirítjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, majd az olajjal a piruló zöldségekre dobjuk. Mellékanalazzuk a paradicsomsűrítményt, és erősen lepirítjuk, majd rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát.

A kolbászt felkarikázzuk, majd a pirospaprikával együtt az alapba dobjuk. Kevergetve kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, lestyánnal és majorannával. Beleszórjuk a megtisztított és felkockázott krumplit, majd a csipetkét, rákóstolunk, ha kell sózunk, borsozunk, és mindent puhára főzünk.

Ha a zöldség már megpuhult, beleszórjuk a konzerv babot, forralunk rajta egyet, és már tálalhatjuk is. Megszórjuk egy kis aprított petrezselyemmel, és friss kenyérrel behabzsoljuk.

Zé-féle kolbászos babgulyás
Zé-féle kolbászos babgulyás

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Összesen: 60 perc

Még több babos recept:

Olaszos fehérbableves pirított bagettel
Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal
Babfőzelék konzerv babból csirkefasírttal

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nem csak az erdőben lehet meglepő helyen főzni, és néha bizony a város legkényelmesebb helye egy kocsi csomagtartója.

Hozzávalók

4 főre
1 szál
sárgarépa
(kb. 200 g)
1 szál
petrezselyemgyökér
(kb. 120 g)
1 fej
hagyma
(kb. 160 g)
2 ek
olaj
1 ek
sűrített paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
lángolt paprikás kolbász
(kb. 150 g)
1 tk
pirospaprika
kb. 1,5 l víz
frissen őrölt bors
1 csipet
őrölt fűszerkömény
1 csipet
morzsolt lestyán
1 csipet
morzsolt majoranna
3 db
krumpli
(kb. 350 g)
200 g
bolti csipetketészta
2 db
konzerv előgőzölt bab
(310 g-os kiszerelés)
2 - 3 szál
petrezselyemzöld
kenyér ízlés szerint

A kolbászos babgulyás elkészítéséhez először a gyökérzöldségeket megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, és egy szárazon, erős lángon hevített lábasban körbepirítjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, majd az olajjal a piruló zöldségekre dobjuk. Mellékanalazzuk a paradicsomsűrítményt, és erősen lepirítjuk, majd rádobjuk a vékonyan felszeletelt fokhagymát.

A kolbászt felkarikázzuk, majd a pirospaprikával együtt az alapba dobjuk. Kevergetve kicsit átpirítjuk, majd felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval, borssal, köménnyel, lestyánnal és majorannával. Beleszórjuk a megtisztított és felkockázott krumplit, majd a csipetkét, rákóstolunk, ha kell sózunk, borsozunk, és mindent puhára főzünk.

Ha a zöldség már megpuhult, beleszórjuk a konzerv babot, forralunk rajta egyet, és már tálalhatjuk is. Megszórjuk egy kis aprított petrezselyemmel, és friss kenyérrel behabzsoljuk.

Zé-féle kolbászos babgulyás
Zé-féle kolbászos babgulyás

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc
Összesen: 60 perc

Még több babos recept:

Olaszos fehérbableves pirított bagettel
Gyömbéres babfőzelék csirkeroláddal
Babfőzelék konzerv babból csirkefasírttal

Ha tetszett a Zé-féle kolbászos babgulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept