Tészták

Zöldnyáritésztasaláta

Zöld nyári tésztasaláta

Hozzávalók
200 g
bármilyen rövid tészta
(most kerék alakú)
100 g
cukorborsó
150 g
zöldborsó
(lehet fagyasztott is)
1 db
cukkini
(kb. 250 g)
0.5 csokor
friss bazsalikom
1 fej
lila hagyma
(kb. 120 g)
2 marék
friss bébispenót
(kb. 30 g)
A fávabab-pesztóhoz
100 g
főtt fáva bab
1 ek
krémes kecskesajt
(kb. 50 g)
0.5 db
citrom leve
só, bors
2 ek
olívaolaj
20 g
reszelt parmezán

Elkészítés

A nyári tésztasaláta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztát forrásban lévő sós vízbe dobjuk, 2 perc elteltével beledobjuk a cukorborsót és a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. Az egészet leszűrjük, és alaposan átmossuk hideg vízzel, majd egy nagy tálba rakjuk.

A cukkiniből egy krumplihámozóval vékony szeleteket vágunk, és a felaprított bazsalikommal, lila hagymával és a friss spenóttal együtt ezt is a tésztás keverékhez adjuk.

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lepürésítjük, és összeforgatjuk a tésztával. Jól behűtjük, hogy igazán frissítő legyen.

  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: kb. 15 perc
  • összesen: kb. 25 perc
nyári tésztasaláta
Zöld nyári tésztasaláta

Még több tésztasali:

Húsmentes tésztasaláta

Olasz tésztasaláta

www.streetkitchen.hu

Ha egy igazán zöldséges ételt akartok enni, amivel még jól is akartok lakni (nyilván), ez a tésztasali mindenképpen jó választás! :)

Hozzávalók

4 főre
200 g
bármilyen rövid tészta
(most kerék alakú)
100 g
cukorborsó
150 g
zöldborsó
(lehet fagyasztott is)
1 db
cukkini
(kb. 250 g)
0.5 csokor
friss bazsalikom
1 fej
lila hagyma
(kb. 120 g)
2 marék
friss bébispenót
(kb. 30 g)
A fávabab-pesztóhoz
100 g
főtt fáva bab
1 ek
krémes kecskesajt
(kb. 50 g)
0.5 db
citrom leve
só, bors
2 ek
olívaolaj
20 g
reszelt parmezán

A nyári tésztasaláta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tésztát forrásban lévő sós vízbe dobjuk, 2 perc elteltével beledobjuk a cukorborsót és a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. Az egészet leszűrjük, és alaposan átmossuk hideg vízzel, majd egy nagy tálba rakjuk.

A cukkiniből egy krumplihámozóval vékony szeleteket vágunk, és a felaprított bazsalikommal, lila hagymával és a friss spenóttal együtt ezt is a tésztás keverékhez adjuk.

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lepürésítjük, és összeforgatjuk a tésztával. Jól behűtjük, hogy igazán frissítő legyen.

  • előkészítési idő: 10 perc
  • elkészítési idő: kb. 15 perc
  • összesen: kb. 25 perc
nyári tésztasaláta
Zöld nyári tésztasaláta

Még több tésztasali:

Húsmentes tésztasaláta

Olasz tésztasaláta

Ha tetszett a zöld nyári tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése