A zsályás sütőtökkrémleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megtisztított sütőtököt és a fehérrépát, majd a hagymákhoz dobjuk őket. Mehetnek bele a zsályalevelek, só, bors, szerecsendió, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük benne a zöldségeket úgy 15-20 perc alatt.
Miközben puhul a zöldség, a tökmagokat egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk, majd félrerakjuk. A serpenyőbe olajat öntünk, és 30-40 mp alatt megsütjük benne a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket, és megsózzuk.
A levest botmixerrel lezúzzuk, majd egy szűrőn alaposan átpasszírozzuk. Ezután beleöntjük a natúr joghurtot, átkeverjük, és egyet forralunk rajta. Végül a tökmaggal és a zsályalevelekkel tálaljuk is a levest.

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 20-25 perc
Összesen: 40-45 perc
Még több isteni, melengető krémleves:
Csicseriborsó-krémleves
„Mindent bele” zöldségkrémleves
Fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal