Vega kaják

Zsályássütőtökkrémleves

Zsályás sütőtökkrémleves
zsályás sütőtökkrémleves, sütőtökös recept

Hozzávalók
A leveshez
10 ml
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 110 g)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
sütőtök
(tisztítva 1 kg)
1 szál
fehérrépa
(80 g)
6 db
zsályalevél
só, bors
0.25 db
szerecsendió reszelve
1.2 l
zöldségalaplé
150 ml
natúr joghurt
A tálaláshoz
40 g
tökmag
100 ml
olaj a sütéshez
12 db
zsályalevél
1 csipet

Elkészítés

A zsályás sütőtökkrémleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megtisztított sütőtököt és a fehérrépát, majd a hagymákhoz dobjuk őket. Mehetnek bele a zsályalevelek, só, bors, szerecsendió, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük benne a zöldségeket úgy 15-20 perc alatt.

Miközben puhul a zöldség, a tökmagokat egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk, majd félrerakjuk. A serpenyőbe olajat öntünk, és 30-40 mp alatt megsütjük benne a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket, és megsózzuk.

A levest botmixerrel lezúzzuk, majd egy szűrőn alaposan átpasszírozzuk. Ezután beleöntjük a natúr joghurtot, átkeverjük, és egyet forralunk rajta. Végül a tökmaggal és a zsályalevelekkel tálaljuk is a levest.

zsályás sütőtökkrémleves
Zsályás sütőtökkrémleves

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 20-25 perc
Összesen: 40-45 perc

Még több isteni, melengető krémleves:

Csicseriborsó-krémleves
„Mindent bele” zöldségkrémleves
Fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal

www.streetkitchen.hu

A melengető krémlevesek mindig jól jönnek egy hűvös őszi vagy téli napon, szóval, ha tehetitek, akkor ezt a verziót se hagyjátok ki idén!

pictogram

Vega

Hozzávalók

6 főre
A leveshez
10 ml
olívaolaj
1 fej
hagyma
(kb. 110 g)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
sütőtök
(tisztítva 1 kg)
1 szál
fehérrépa
(80 g)
6 db
zsályalevél
só, bors
0.25 db
szerecsendió reszelve
1.2 l
zöldségalaplé
150 ml
natúr joghurt
A tálaláshoz
40 g
tökmag
100 ml
olaj a sütéshez
12 db
zsályalevél
1 csipet

A zsályás sütőtökkrémleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megtisztított sütőtököt és a fehérrépát, majd a hagymákhoz dobjuk őket. Mehetnek bele a zsályalevelek, só, bors, szerecsendió, majd felöntjük az alaplével, és puhára főzzük benne a zöldségeket úgy 15-20 perc alatt.

Miközben puhul a zöldség, a tökmagokat egy száraz, forró serpenyőben lepirítjuk, majd félrerakjuk. A serpenyőbe olajat öntünk, és 30-40 mp alatt megsütjük benne a zsályaleveleket, majd papírtörlőre szedjük őket, és megsózzuk.

A levest botmixerrel lezúzzuk, majd egy szűrőn alaposan átpasszírozzuk. Ezután beleöntjük a natúr joghurtot, átkeverjük, és egyet forralunk rajta. Végül a tökmaggal és a zsályalevelekkel tálaljuk is a levest.

zsályás sütőtökkrémleves
Zsályás sütőtökkrémleves

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 20-25 perc
Összesen: 40-45 perc

Még több isteni, melengető krémleves:

Csicseriborsó-krémleves
„Mindent bele” zöldségkrémleves
Fehérboros brokkolikrémleves kéksajttal

Ha tetszett a Zsályás sütőtökkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept