Fantasztikus desszertek

Zserbópohárkrém

Zserbó pohárkrém

Hozzávalók
A piskóta szirupjához
1 ek
cukor
50 ml
víz
1 ek
rum
Az összeállításhoz
100 g
bolti piskóta
100 g
sárgabaracklekvár
2 ek
darált dió
4 szem
egész dió
A diós krémhez
250 g
hideg mascarpone
100 ml
hideg habtejszín
200 g
darált dió
5 ek
porcukor
1 db
citrom héja
1 tk
vaníliaaroma
A csokikrémhez
150 g
étcsoki
150 ml
habtejszín

Elkészítés

A zserbó pohárkrém szirupjához a hozzávalókat 2 perc alatt összeforraljuk, majd leöntjük vele a piskótát, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

A diós krémhez a mascarponét 2-3 percig habosítjuk, majd beleöntjük a tejszínt, és azzal is habosítjuk egy kicsit. Belerakjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, majd egy habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. 

A csokikrémhez a felmelegített tejszínt ráöntjük a feldarabolt csokira, majd kihűtjük. Ha hideg a krém, 2 perc alatt kihabosítjuk egy habverővel, és ezt is egy habzsákba töltjük. Végül 4 kisebb pohárba rétegezzük az összetevőket: piskóta-lekvár-diós krém így ebben a sorrendben, amíg el nem fogynak, a végén pedig rányomjuk a csokikrémet, illetve megszórjuk egy kevés darált dióval, és a tetejét egész dióval díszítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

zserbó pohárkrém
Zserbó pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)

Még több fullos pohárkrém:

Expressz cseresznyés pohárkrém

Epres-mascarponés pohárkrém

Sós karamellás almáspite-pohárkrém

www.streetkitchen.hu

A dió-lekvár kombó az egyik legaddiktívabb dolog, ha desszertekről beszélünk, ezért is olyan közkedvelt süti a zserbó. Na de most megcsináltam belőle a megúszós pohárkrémváltozatot, és abszolút hozta a zserbófeelinget.

Hozzávalók

4 főre
A piskóta szirupjához
1 ek
cukor
50 ml
víz
1 ek
rum
Az összeállításhoz
100 g
bolti piskóta
100 g
sárgabaracklekvár
2 ek
darált dió
4 szem
egész dió
A diós krémhez
250 g
hideg mascarpone
100 ml
hideg habtejszín
200 g
darált dió
5 ek
porcukor
1 db
citrom héja
1 tk
vaníliaaroma
A csokikrémhez
150 g
étcsoki
150 ml
habtejszín

A zserbó pohárkrém szirupjához a hozzávalókat 2 perc alatt összeforraljuk, majd leöntjük vele a piskótát, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

A diós krémhez a mascarponét 2-3 percig habosítjuk, majd beleöntjük a tejszínt, és azzal is habosítjuk egy kicsit. Belerakjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, majd egy habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. 

A csokikrémhez a felmelegített tejszínt ráöntjük a feldarabolt csokira, majd kihűtjük. Ha hideg a krém, 2 perc alatt kihabosítjuk egy habverővel, és ezt is egy habzsákba töltjük. Végül 4 kisebb pohárba rétegezzük az összetevőket: piskóta-lekvár-diós krém így ebben a sorrendben, amíg el nem fogynak, a végén pedig rányomjuk a csokikrémet, illetve megszórjuk egy kevés darált dióval, és a tetejét egész dióval díszítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

zserbó pohárkrém
Zserbó pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)

Még több fullos pohárkrém:

Expressz cseresznyés pohárkrém

Epres-mascarponés pohárkrém

Sós karamellás almáspite-pohárkrém

Ha tetszett a Zserbó pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept