Hozzávalók
- 2 konzerv lencse (400 g/db)
- 1 db paradicsom (150 g)
- 1 fej lila hagyma (130 g)
- 2 szál szárzeller (40 g/szál)
- 2 csokor petrezselyem
- só
- ½ db narancs
- 3 - 4 ek olívaolaj
A legfinomabb lencsesaláta
Hozzávalók
- 2 konzerv lencse (400 g/db)
- 1 db paradicsom (150 g)
- 1 fej lila hagyma (130 g)
- 2 szál szárzeller (40 g/szál)
- 2 csokor petrezselyem
- só
- ½ db narancs
- 3 - 4 ek olívaolaj
Nem csak azért ez a legfinomabb lencsesaláta, mert Zsolti készítette! Nektek is sikerülhet, mutatjuk, hogyan.
Első lépésként a lecsepegtetett lencsét egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fél cm-es kockákra vágott paradicsomot, valamint a finomra vágott lila hagymát, szárzellert és petrezselymet. Sózzuk, meglocsoljuk a narancs kifacsart levével, majd tálalásnál meglocsoljuk az olívaolajjal.
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a legfinomabb lencsesaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Miért szilveszteri kaja a lencse?
Mindenki tudja, hogy lencsét azért eszünk, hogy az új évben jó sok pénzünk legyen. A lencse apró, lapos alakjával hasonlít a pénzérmékre, ezért terjedt el újévi hagyományként. Nem csak nálunk egyébként, az olaszok is lencsét esznek újévkor. Az alakja mellett a másik fontos dolog a lencsével kapcsolatban, hogy főzés közben megduzzad – akárcsak a mi jó szerencsénk jövőre. Jó sok lencsével tehát közelebb kerül a lottó ötös.
Na, akkor jöhet pár tuti lencsés recept? Nyugi, nem csak salátát mutatunk!
Hideg lencsefasírt burgonyasalátával