Hirdetés

A tavasz salátába zárva

Hozzávalók

Hozzávalók
3
főre

A salátához:

1 csomag zsenge zöldspárga
1 nagy marék zöldborsó
2 salátacukkini
3-4 szem piros retek
2 marék bébispenót
3 ek tökmag
2 ek szezámmag
parmezánforgács

Az öntethez:

4-5 ek olívaolaj
1 citrom leve
10 csipet cukor
3 csipet só
1 csipet bors
1 tk szemes mustár
Hirdetés

A tavasz salátába zárva

Jól tudjátok, hogy nem vagyunk azok a salátázós arcok, de tavasszal azért mi is megkívánjuk az ilyesmit! :D Így történt, hogy két cuccos kaja és egy süti után betoltuk ezt a nagyon friss, spárgás, zöldborsós isteni finom zöldsalit. Mivel a szezonális zöldségek miatt nem tudunk bármikor ilyet összedobni, ezért javasoljuk, hogy tavasszal minél többször csináljátok meg!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
3
főre

A salátához:

1 csomag zsenge zöldspárga
1 nagy marék zöldborsó
2 salátacukkini
3-4 szem piros retek
2 marék bébispenót
3 ek tökmag
2 ek szezámmag
parmezánforgács

Az öntethez:

4-5 ek olívaolaj
1 citrom leve
10 csipet cukor
3 csipet só
1 csipet bors
1 tk szemes mustár
Fotó: Szilágyi Nóri

A spárgákat hosszában kettévágjuk  és a zöldborsóval együtt enyhén sós forró vízbe dobjuk kb. 1 percre, majd leszűrjük és egyből hideg, jeges vízbe dobjuk, így megőrzi a szép zöld színét. A cukkinit zöldséghámozóval hosszú csíkokra vágjuk, a retket is vékonyra szeleteljük. A szezámmagot és a tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Egy nagy salátástálba halmozzuk az összes hozzávalót. Az öntethez mindent összekeverünk egy kis edényben és tálaláskor leöntjük vele a salátát és megszórjuk a parmezánforgáccsal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?