Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 200 g barna nádcukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g finomliszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
- 2 csomag főtt gesztenye (100 g-os kiszerelés)
Egyszerű gesztenyés brownie
Hozzávalók
- 300 g étcsoki
- 200 g barna nádcukor
- 200 g vaj
- 5 db tojás
- 100 g finomliszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 mk sütőpor
- 2 csomag főtt gesztenye (100 g-os kiszerelés)
Sokféle brownie készült már a bázison, de a klasszikus, egyszerű gesztenyés brownie recept valamiért 2023-ig váratott magára. Az elkészítése nagyon egyszerű!
A brownie-hoz egy nagy tálban, vízgőz fölött összeolvasztjuk a csokit, a cukrot és a vajat. Mikor homogén, belekeverjük a tojásokat, majd a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A gesztenyét is beledobáljuk a tésztába, majd egy 20 x 25 cm-es tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, mielőtt éles, vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett az egyszerű gesztenyés brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem tudunk dönteni, hogy a gesztenyés vagy a csokis sütiket szeretjük jobban. Az igazság az, hogy felváltva ennénk őket a világ végezetéig, de most mégis megpróbáltunk kiválasztani három olyan desszertet, amit vétek kihagyni. Jöjjenek az isteni, szaftos brownie-k!
Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie