Hozzávalók
- 100 ml habtejszín
- 250 g krémsajt
- 1 tk reszelt torma
- 1 tk zselatin
- 30 ml víz
- só
- 300 g gépsonka
A tálaláshoz
- 2 szál snidling
- 1 csipet durvára őrölt fekete bors
Hozzávalók
- 100 ml habtejszín
- 250 g krémsajt
- 1 tk reszelt torma
- 1 tk zselatin
- 30 ml víz
- só
- 300 g gépsonka
A tálaláshoz
- 2 szál snidling
- 1 csipet durvára őrölt fekete bors
Igazi rerto klasszikus a sonkatekercs, amit otthon is el tudsz készíteni. Ehhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a krémsajttal és a reszelt tormával. A zselatint egy kevés vízben elkeverjük, 5-7 másodperc alatt a mikróban 800 W-on felolvasztjuk, és hozzákeverjük a krémhez. Amennyiben szükséges, meg is sózzuk.
Habzsákba töltjük a krémet, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy a zselatintól egy kicsit megdermedjen.
A gépsonkákat még üresen feltekerjük, és két oldalról belenyomjuk a krémet. Megszórjuk aprított snidlinggel és borssal. Friss kaláccsal és zöldségekkel tálaljuk, de akár egy húsvéti bőségtál egyik eleme is lehet.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetés: kb. 60 perc
- Összesen: 80 perc
Ha tetszett a tormás-krémsajtos sonkatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!