A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 100 g majonéz
- 2 ek görög joghurt
- 1 tk dijoni mustár
- 1 db citrom leve
- só, bors
- ½ db zellergumó (800 g/db)
- 200 g rövid csőtészta
- 1 db zöld alma
- 50 g dió
- 50 g aranymazsola
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 100 g majonéz
- 2 ek görög joghurt
- 1 tk dijoni mustár
- 1 db citrom leve
- só, bors
- ½ db zellergumó (800 g/db)
- 200 g rövid csőtészta
- 1 db zöld alma
- 50 g dió
- 50 g aranymazsola
A Waldorf-tésztasaláta elkészítéséhez először az öntetet készítjük el, ehhez a majonézt egy nagyobb tálban kikeverjük a joghurttal, a mustárral és fél citrom levével, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy fazékban vizet forralunk és alaposan megsózzuk. A zellert megtisztítjuk és gyufaszál méretű csíkokra vágjuk, kb. fél perc alatt leforrázzuk a lobogó vízben, majd jeges vízben lehűtjük. De a forró vizet ne dobjuk ki, mert a tésztát is ebben fogjuk kifőzni kb. 10 perc alatt.
Közben a zöld almát is a zellerhez hasonló csíkokra vágjuk és összekeverjük a maradék citromlével. A zellercsíkokat leszűrjük és az almával együtt az öntethez keverjük. Mikor a tészta megfőtt, leszűrjük és folyó víz alatt kihűtjük, majd a zelleres-almás keverékhez adjuk.
A diót egy száraz serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk, kicsit összevágjuk, majd az aranymazsolával együtt a sali tetejére szórjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a Waldorf-tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!