Hozzávalók
A lencsekrémeshez
- 1 db óriás bagett
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g konzerv lencse
- 1 tk oregánó
- 5 db olajban eltett szárított paradicsom
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- 100 g gouda sajt
A baconös krémsajtoshoz
- 1 db óriás bagett
- 8 szelet bacon
- 1 csokor friss snidling
- 400 g krémsajt
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 100 g gouda sajt
A gombáshoz
- 1 db óriás bagett
- 1 kg csiperkegomba
- 2 ek olaj
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 2 tk dijoni mustár
- 100 g gouda sajt
3-féle szilveszteri melegszendvics
Hozzávalók
A lencsekrémeshez
- 1 db óriás bagett
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g konzerv lencse
- 1 tk oregánó
- 5 db olajban eltett szárított paradicsom
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- 100 g gouda sajt
A baconös krémsajtoshoz
- 1 db óriás bagett
- 8 szelet bacon
- 1 csokor friss snidling
- 400 g krémsajt
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
- 100 g gouda sajt
A gombáshoz
- 1 db óriás bagett
- 1 kg csiperkegomba
- 2 ek olaj
- 50 g vaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk kakukkfű
- 1 tk rozmaring
- 2 tk dijoni mustár
- 100 g gouda sajt
Ezek a szilveszteri melegszendvicsek annyira egyszerűek, hogy sok időt tuti nem fognak elvenni az életedből! 😀
Lencsekrémes:
A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A krémhez az olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott hagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a lencse ⅔-át, megszórjuk oregánóval és az apróra vágott szárított paradicsommal. Egy turmixgépben lepürésítjük a parmezánnal és a bazsalikommal, végül belekeverjük a maradék lencsét.
Megkenjük a krémmel a bagettet, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.
Baconös-krémsajtos:
A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A bacont egy tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 10-12 percre, amíg meg nem pirul. Ezután kiszedjük, majd felaprítjuk a snidlinggel együtt. Belekeverjük a krémsajtba, fűszerezzük, és ezzel a krémmel megkenjük a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.
Gombás:
A bagettet elfelezzük, majd elharmadoljuk. A gombát felszeleteljük, és 2 részletben, 1-1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe dobjuk a vajat, amin megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, rárakjuk a dijoni mustárt, majd visszarakjuk a gombát, és összeforgatjuk. Az egészet lepürésítjük, majd megkenjük vele a bagetteket. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton addig sütjük, amíg megpirul a sajt. Ez 10-15 perc, és kész is.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszettez ezek a receptek, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!