Hozzávalók
- 5 db kápia paprika (kb. 1 kg / 5 db)
- 1 fej fokhagyma (kb. 100 g / db)
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 5 szelet bacon (kb. 70 g)
- ½ csokor bazsalikom
- 220 g tészta
- 200 ml habtejszín
- pár csepp citromlé
Hozzávalók
- 5 db kápia paprika (kb. 1 kg / 5 db)
- 1 fej fokhagyma (kb. 100 g / db)
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 5 szelet bacon (kb. 70 g)
- ½ csokor bazsalikom
- 220 g tészta
- 200 ml habtejszín
- pár csepp citromlé
A sültpaprika-krémes tészta elkészítéséhez a paprikákat és a kettévágott fej fokhagymát egy sütőpapíros tepsire rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és betoljuk a 220 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre, hogy megfeketedjen a paprikák héja.
Miközben sül a paprika, egy serpenyőbe rakjuk a bacont, és pár perc alatt ropogósra sütjük mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük, végül egy aprítóban morzsalékos állagúra zúzzuk.
Mikor megsültek a paprikák, letakarjuk alufóliával, és így hagyjuk 5-10 percig. A paprikákról ezután levesszük a fóliát, lehúzzuk a megfeketedett héjukat, a húsukat pedig egy aprítóba rakjuk. Rányomkodjuk a sült fokhagymagerezdeket, öntünk rá olívaolajat, rátépkedjük a bazsalikomot, és krémesre zúzzuk. Közben lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.
A paprikakrémet egy serpenyőbe szedjük, felöntjük a tejszínnel, és egyet forralunk rajta. A leszűrt tésztát összekeverjük a tejszínes paprikakrémmel, meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd tányérba szedjük, és a baconmorzsával megszórva, néhány levél bazsalikommal tálaljuk.
- Előkészítés és sütés: 25-30 perc
- Elkészítés: 20-25 perc
- Összesen: 45-55 perc
Ha tetszett a sültpaprika-krémes tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!