Hirdetés

Káposztás derelye

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
+

A derelye tésztájához

700 g tisztított burgonya
1 db tojás
1 tk cukor
1 tk só
320 g liszt

A töltelékhez

½ fej káposzta
1 fej hagyma
5 ek olaj
2 - 3 ek cukor
só, bors
1 mk őrölt kömény

A morzsához

100 g zsemlemorzsa
20 g vaj

A tálaláshoz

1 kis doboz tejföl
őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Káposztás derelye

A derelyét mindenki ismeri, és a legtöbben szeretik is, legyen az lekváros vagy épp túrós. Na de készített már valaki sós változatot? Ha még nem, akkor feltétlen próbáljátok ki ezt a káposztás verziót, mert isteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

18 - 20
darabhoz
+

A derelye tésztájához

700 g tisztított burgonya
1 db tojás
1 tk cukor
1 tk só
320 g liszt

A töltelékhez

½ fej káposzta
1 fej hagyma
5 ek olaj
2 - 3 ek cukor
só, bors
1 mk őrölt kömény

A morzsához

100 g zsemlemorzsa
20 g vaj

A tálaláshoz

1 kis doboz tejföl
őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A káposztás derelye elkészítéséhez a burgonyákat kockára vágva, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd gyorsan, még forrón burgonyanyomóval áttörjük, és hagyjuk kihűlni.

A káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajat egy közepes méretű lábasban, erős lángon felforrósítjuk, és kissé lekaramellizáljuk benne a cukrot, majd mehet rá a hagyma és a káposzta is. Sózzuk, és hozzáadjuk a fűszereket, majd addig kevergetjük, pirítjuk, amíg összeesik, és szép aranyszínű lesz a káposzta.

Egy serpenyőben, szárazon aranybarnára pirítjuk a morzsát, és még forrón hozzákeverjük a vajat és a sót.

A hideg burgonyához hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a sót és a lisztet. Összegyúrjuk, és fóliával letakarva 1 órán keresztül pihentetjük a hűtőben. Alaposan lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A kihűlt káposztát a közepükre adagoljuk, félbehajtjuk a korongokat, és egy villával lenyomkodjuk a széleiket, majd bő, gyöngyöző, enyhén sós vízben kifőzzük őket. Miután feljöttek a víz felszínére, még 3-4 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük, és a lepirított morzsába forgatjuk. A káposztás derelyét tejföllel és borssal megszórva tálaljuk.

Káposztás derelye
Káposztás derelye
  • Előkészítési idő: 100 perc
  • Főzési idő: 25 perc
  • Összesen: 125 perc

Ha tetszett a káposztás derelye receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Szilvalekváros derelye

Túrós derelye

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?