Hozzávalók
- 15 g vaj
- 15 g liszt
- 300 g tej
- 300 g gouda sajt (lehet edami is vagy cheddar)
- 1 db friss chilipaprika
- só, bors
A nudlihoz
- 600 g sütőtök
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 250 g liszt
- 100 g parmezán
- 1 db tojás
A pirításhoz
- 50 g vaj
A csőben sütéshez
- 100 g edami sajt
Hozzávalók
- 15 g vaj
- 15 g liszt
- 300 g tej
- 300 g gouda sajt (lehet edami is vagy cheddar)
- 1 db friss chilipaprika
- só, bors
A nudlihoz
- 600 g sütőtök
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 250 g liszt
- 100 g parmezán
- 1 db tojás
A pirításhoz
- 50 g vaj
A csőben sütéshez
- 100 g edami sajt
A tököt feldaraboljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Amíg a tökök hűlnek, elkészítjük a sajtmártást.
A vajat felolvasztjuk, lepirítjuk a liszttel, majd felöntjük a tejjel. Az egészet csomómentesre keverjük, felforraljuk, aztán apránként hozzáadjuk a reszelt sajtot, amit felolvasztunk a keverékben, és beleforraljuk a felaprított chilit is. Végezetül ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Miután kihűlt a sütőtök, kiszedjük a húsát, és villával áttörjük. Ízlés szerint sóval, borssal, illetve egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A püréhez apránként hozzászitáljuk a lisztet, majd összekeverjük a reszelt parmezánnal és a tojással. A lágy masszát habzsákba töltjük, és egy lisztezett deszkára ujjnyi vastagságú csíkokat nyomunk belőle. Egy kés segítségével egyforma méretű hengereket vágunk, amiket egy kevés liszttel megformázunk. A nudlikat sós vízbe tesszük főni, akkor jó, amikor felúsztak a víz tetejére. Ekkor leszűrjük a nudlikat egy, és egy szűrőben hagyjuk lecsöpögni.
Ezután egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, lepirítjuk benne a nudlikat, majd összekeverjük a sajtszósszal.
Az ételt akár így is fogyaszthatjuk, de ha még sajtosabban szeretnénk enni, akkor az egészet egy hőálló tálba tesszük, reszelünk rá még egy kis sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Ha tetszett a sütőtökös nudli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!