Hozzávalók
- 1 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1.6 l alaplé vagy víz
- 2 tk szárított tárkony
- 1 db burgonya
- 300 g sárga hüvelyű bab (fagyasztott, kiolvasztott)
- 1 nagy tányérnyi sertéspörkölt (kb. 400 g)
- 175 g tejföl
- só
- 1 - 2 ek 10%-os étkezési ecet
A tálaláshoz
- kenyér
Hozzávalók
- 1 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1.6 l alaplé vagy víz
- 2 tk szárított tárkony
- 1 db burgonya
- 300 g sárga hüvelyű bab (fagyasztott, kiolvasztott)
- 1 nagy tányérnyi sertéspörkölt (kb. 400 g)
- 175 g tejföl
- só
- 1 - 2 ek 10%-os étkezési ecet
A tálaláshoz
- kenyér
Ráadásul egy jóféle raguleves mindig jólesik az embernek, és így megcsinálni meg egyenesen gyerekjáték. Nem csak a pörköltöt mentitek meg, hanem az időtökkel is spóroltok. De ha épp nincs kedvetek főzni, akkor mehet a fagyóba a pöri és majd előveszitek akkor, ha brutál megkívántátok ezt a levest.
A kétféle répát tetszőlegesen összevágjuk, és feltesszük főni egy fazékban az alaplében a tárkonnyal együtt. Amikor félig megfőttek a répák, hozzátesszük az ugyanolyan méretűre vágott tisztított burgonyát és a babot. Amint háromnegyedig megfőtt minden, hozzáadjuk a maradék pörköltet is.
Felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt, és addig rotyogtatjuk, amíg össze nem érnek az ízek, és minden puhára nem főtt. Ellenőrizzük a sósságát, és ha kell, utánaízesítünk, majd ízlés szerint nyakon öntjük az ecettel. Friss kenyérrel tálaljuk.
Ha tetszett ez a maradékmentő raguleves recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!