Hozzávalók
A raguhoz
- 500 g darált marha- vagy sertéshús (vagy fele-fele)
- 150 ml tej
- 1 fej hagyma
- 2 szál szárzeller
- 1 szál sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 150 - 200 ml vörösbor
- 250 ml passata
- 200 ml víz vagy alaplé
Hozzávalók
A raguhoz
- 500 g darált marha- vagy sertéshús (vagy fele-fele)
- 150 ml tej
- 1 fej hagyma
- 2 szál szárzeller
- 1 szál sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 150 - 200 ml vörösbor
- 250 ml passata
- 200 ml víz vagy alaplé
A bolognai alaphoz első lépésként a darált húst egy tálban összekeverjük a tejjel, és legalább 30 percig hagyjuk állni a hűtőben. Ez azért fontos, mert ettől lesz a hús szuperpuha.
Az apróra vágott hagymát, a lereszelt zellert és sárgarépát egy serpenyőben alaposan lepirítjuk az olívaolajon. Ezt a triót hívják egyébként sofritónak. Belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vörösborral. Amikor a bor majdnem teljesen elpárolgott, rátesszük a tejben áztatott darált húst, és addig pirítjuk, amíg a nedvesség nagyjából elfő. Utolsó lépésként beleöntjük a passatát és a vizet (vagy alaplevet), majd fedő alatt, néha megkevergetve úgy 1,5 óráig rotyogtatjuk.
A kész alapot tehetitek pizzára, melegszendvicsre, de egy szuper, olaszos tésztához is felhasználhatjátok.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!