Hozzávalók
- 250 g trappista sajt
- 25 g liszt
- 1 db tojás
- só, bors
- kb. 3 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
- ketchup a tálaláshoz
Hozzávalók
- 250 g trappista sajt
- 25 g liszt
- 1 db tojás
- só, bors
- kb. 3 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
- ketchup a tálaláshoz
A sajtot lereszeljük, összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, borssal és letakarva hagyjuk fél óráig állni a hűtőben.
Ezután 8 egyenlő részre osztjuk a masszát, kroketteket formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és hűtőbe tesszük további 15 percre.
165-175 fokos, bő olajban aranybarnára sütjük 5-6 perc alatt. Papírtörlőre szedjük, és ketchuppal tálaljuk.
- Előkészítés: 10 perc
- Hűtés: 45 perc
- Sütés: 10 perc
- Összesen: 65 perc
Ha tetszett a sajtkrokett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több krokett, mert nem csak sajtosat ismerünk ám! Rengeteg különböző ízesítésben elkészíthető, bátran engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és alkossatok új recepteket ti is. Addig pedig válogassatok a mieinkből:
Croquetas: a legkirályabb spanyol krokett