Hozzávalók
- 50 g dió
- 250 g csiperkegomba
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál szárzeller (kb. 160 g)
- 1 szál répa (kb. 130 g)
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml vörösbor
- 1 db lencse konzerv (310 g-os kiszerelés)
- 800 g darabolt paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 1 tk balzsamecet
- 20 g parmezán
- tészta ízlés szerint a tálaláshoz
Hozzávalók
- 50 g dió
- 250 g csiperkegomba
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál szárzeller (kb. 160 g)
- 1 szál répa (kb. 130 g)
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 100 ml vörösbor
- 1 db lencse konzerv (310 g-os kiszerelés)
- 800 g darabolt paradicsom
- 1 csokor bazsalikom
- 1 tk balzsamecet
- 20 g parmezán
- tészta ízlés szerint a tálaláshoz
A vega bolognai mártáshoz először a diót felaprítjuk, a gombát pedig vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy apróra vágjuk. A diót száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, kiszedjük, majd egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk a gombát is.
Egy nagy lábasban egy kevés olajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és répát, közben az egészet fűszerezzük oregánóval és kakukkfűvel. Ráöntjük a bort, hagyjuk elpárologni. Ha egy kis színt kapott, belerakjuk a lepirított diót, a gombát és a lecsepegtetett lencsét, felöntjük a paradicsommal, beletépkedjük a bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecettel, és fél órát főzzük közepes lángon, néha megkeverve.
A végén belereszeljük a parmezánt, és főtt tésztával, friss bazsalikommal tálaljuk.
- Elkészítési idő: kb. 60 perc
Ha tetszett a vega bolognai mártás receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a szuper vega receptek is érdekelhetnek a Street Kitchen oldaláról:
Vega töltött palacsinta sajttal, tejföllel besütve
Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal
Ravioli édesburgonyából spenótos juhtúrós töltelékkel