Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+

A töltelékhez

50 ml olívaolaj
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
150 g darált marhahús
1 db kápia paprika
100 g koktélparadicsom
50 g paradicsompüré
½ csokor petrezselyem
½ csokor koriander
1 tk római kömény
1 tk füstölt pirospaprika
só, bors
½ db lime leve
150 g gouda sajt

A szószhoz

100 g tejföl
50 g majonéz
100 g feta sajt
1 tk oregánó
1 tk chilipehely
só, bors

A korianderes-lime-os rizshez

½ db kápia paprika
2 ek olaj
200 g basmati rizs
400 ml víz
½ csokor koriander
1 db lime leve
só, bors
25 g vaj

Az összeállításhoz

3 - 4 db kápia paprika
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kápiával töltött kápiapaprika

A magyar néplélektől nem áll messze, hogy saját magába töltsön vissza dolgokat, elég, ha csak a kolbászra gondolunk… Most a kápia került sorra, és a klasszikus töltött paprika kap ezzel egy újabb variációt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A töltelékhez

50 ml olívaolaj
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
150 g darált marhahús
1 db kápia paprika
100 g koktélparadicsom
50 g paradicsompüré
½ csokor petrezselyem
½ csokor koriander
1 tk római kömény
1 tk füstölt pirospaprika
só, bors
½ db lime leve
150 g gouda sajt

A szószhoz

100 g tejföl
50 g majonéz
100 g feta sajt
1 tk oregánó
1 tk chilipehely
só, bors

A korianderes-lime-os rizshez

½ db kápia paprika
2 ek olaj
200 g basmati rizs
400 ml víz
½ csokor koriander
1 db lime leve
só, bors
25 g vaj

Az összeállításhoz

3 - 4 db kápia paprika
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az apróra vágott kápiát és a rizst kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és fedő alatt készre pároljuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, belefacsarjuk egy lime levét, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajjal fejezzük be.

A szósz összetevőit összekeverjük, ha szükséges, állítunk az ízeken.

Kápiával töltött kápiapaprika
Kápiával töltött kápiapaprika

A töltelékhez az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, majd így teszünk a kápiával, a paradicsompürével és a felezett, szétnyomott koktélparadicsommal is. Amikor kész, akár a tűzön, akár kiszedve egy edénybe fűszerezzük: hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, a szárított fűszereket, sózzuk, borsozzuk, végül a lime levét is ráfacsarjuk, majd alaposan elkeverjük.

A tölteni való kápiákat hosszában kettévágjuk, belsejüket eltávolítjuk, és belehalmozzuk a húsos-paprikás tölteléket, végül gouda sajtot reszelünk rá, és közepes lángon meggrillezzük, olyan 5-8 percig, míg a sajt meg nem olvad.

Egy tányérra szedünk a rizsből, mellé a szószból, és ráfektetjük a töltött paprikákat. Apróra vágott kápiával és zöldfűszerrel díszítjük. 

Ha tetszett a kápiával töltött kápiapaprika receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások