A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 2 tk mustár
- 1 ½ ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 250 ml sör
- 1 ½ kg bőrös malacoldalas
- só, bors
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek sertészsír
- 2 tk mustár
- 1 ½ ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 250 ml sör
- 1 ½ kg bőrös malacoldalas
- só, bors
A malacsült esetében először egy aprítógépbe tesszük az egyik vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a zsírt, a mustárt, fél ág rozmaringot és egy ág kakukkfüvet a száruk nélkül, felöntjük 100 ml sörrel és krémesre zúzzuk.
A húst a bőrös felén 3 cm-enként beirdaljuk (de vigyázzunk, hogy a húsba ne vágjunk bele!), majd erősen megsózzuk, megborsozzuk. Egészben sült húsoknál ne féljünk a sózástól. A megmaradt hagymát fél centi vastagon felkarikázzuk és a tepsi aljába fektetjük.
A hús alsó, nem bőrös részét bekenjük a krémmel és letakarva egy egész éjszakára a hűtőbe tehetjük, de akár egyből is megsüthetjük. Ennél a zsíros húsnál ne okozzon álmatlan éjszakát az, hogy a só kiszárítja – nem fogja.
A tepsibe dobjuk a megmaradt kakukkfüvet és rozmaringot, 2 gerezd fokhagymát, majd ráöntjük a maradék sört és a bőrös felével lefelé, 160 fokra előmelegített sütőben, alufólia alatt 2 órát sütjük az oldalast. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát, megfordítjuk a húst, hogy a bőrös rész kerüljön felülre és szintén 160 fokon további 1 órát sütjük.
Tetszőleges körettel tálaljuk – én egész biztos hagymás tört krumplival és párolt lila káposztával enném.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Sütési idő: 3 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!