Toplista

9magyarosleves,amitőlmentenhaptákbavágjukmagunkat

Magyarországon a leves sokszor többet nyom a latban, mint maga a főfogás. Nálunk ez nem csak kaja – tradíció és életérzés is egyben!

Ha van valami, amihez a magyar ember igazán ért, az a leves. Nem csupán előétel, nem csak „valami” a főfogás előtt – nálunk a leves a lelki vitamin, a legjobb társ bármelyik évszakban. Úgyhogy merőkanalat a kézbe, mert jönnek azok a klasszikusok, amik nélkül nem is lenne igazi a magyar konyha! 

Klasszikus gulyásleves

Íme, a folyékony kultúra egy tányérban. Paprika, hús, zöldségek, egy nagy kanál – és máris ott vagy a bogrács mellett, ahol mindig jó a társaság. Nem véletlenül mondják, hogy a gulyás esetében a tányér mérete sosem lehet túl nagy!

Klasszikus gulyásleves (Fotó: Street Kitchen)
Klasszikus gulyásleves (Fotó: Street Kitchen)

A klasszikus Jókai-bableves

Tartalmas, sűrű kanalaznivaló, tele füstölt hússal és csipetkével – olyan, mint egy jó barát, aki mindig felmelegíti a szívedet. Klasszikus őszi-téli kedvenc, de valljuk be, igazából az év bármelyik napján jólesik.

A klasszikus Jókai-bableves (Fotó: Street Kitchen)
A klasszikus Jókai-bableves (Fotó: Street Kitchen)

Lajos-féle korhelyleves

Kicsit savanyú, kicsit pikáns, és ha esetleg az előző estéd túl hosszúra sikerült, ez a leves a hajnali hősöd lehet. Nem véletlen, hogy generációk óta a legjobb „ébresztő” fogásként emlegetik.

Lajos-féle korhelyleves (Fotó: Street Kitchen)
Lajos-féle korhelyleves (Fotó: Street Kitchen)

Magyaros csirkeraguleves

Krémes, selymes, zöldségekkel és puha csirkével – ha a gulyás a hétvégék királya, akkor ez a raguleves a hétköznapok nagy kedvence.

Magyaros csirkeraguleves
Magyaros csirkeraguleves

Szegedi halászlé

A halászlé hagyományosan a Tisza és a Duna vidékéről származik, mára pedig minden ünnepi asztalon ott a helye. És nem véletlenül! Erősen paprikás, forrón az igazi, és nincs két egyforma belőle. 

Szegedi halászlé (Fotó: Street Kitchen)
Szegedi halászlé (Fotó: Street Kitchen)

Magyaros karfiolleves

Aki szereti a köménymagot, annak ez a leves a karfiollal együtt a sztár. Egy kis paprika, tejföl, és máris kész a könnyed, mégis magyarosan laktató finomság.

Magyaros karfiolleves (Fotó: Street Kitchen)
Magyaros karfiolleves (Fotó: Street Kitchen)

Újházi-tyúkhúsleves

Ez nem egy egyszerű leves, ez maga a megtestesült vasárnapi emlék. Aranyló lé, zöldségek, csigatészta – olyan, mint egy családi ölelés gőzölgő formában. Mert vannak napok, amikor semmi másra nincs szükség. 

Újházi-tyúkhúsleves (Fotó: Street Kitchen)
Újházi-tyúkhúsleves (Fotó: Street Kitchen)

Rántott leves

Aki egyszer kóstolta, az tudja: a rántott leves nem a maradékokból, hanem színtiszta leleményességből született. Finom, paprikás, meglepően laktató – ez a magyar konyha egyik legbájosabb egyszerűsége.

Rántott leves (Fotó: Street Kitchen)
Rántott leves (Fotó: Street Kitchen)

Menzás lebbencsleves

Nosztalgia egy tányérban. A ropogósra pirított tészta, a krumpli és a paprika olyan ízeket hoznak elő, amik sokunk gyerekkorát idézik.

Menzás lebbencsleves (Fotó: Street Kitchen)
Menzás lebbencsleves (Fotó: Street Kitchen)

Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!