Ha van valami, amihez a magyar ember igazán ért, az a leves. Nem csupán előétel, nem csak „valami” a főfogás előtt – nálunk a leves a lelki vitamin, a legjobb társ bármelyik évszakban. Úgyhogy merőkanalat a kézbe, mert jönnek azok a klasszikusok, amik nélkül nem is lenne igazi a magyar konyha!
Klasszikus gulyásleves
Íme, a folyékony kultúra egy tányérban. Paprika, hús, zöldségek, egy nagy kanál – és máris ott vagy a bogrács mellett, ahol mindig jó a társaság. Nem véletlenül mondják, hogy a gulyás esetében a tányér mérete sosem lehet túl nagy!

A klasszikus Jókai-bableves
Tartalmas, sűrű kanalaznivaló, tele füstölt hússal és csipetkével – olyan, mint egy jó barát, aki mindig felmelegíti a szívedet. Klasszikus őszi-téli kedvenc, de valljuk be, igazából az év bármelyik napján jólesik.

Lajos-féle korhelyleves
Kicsit savanyú, kicsit pikáns, és ha esetleg az előző estéd túl hosszúra sikerült, ez a leves a hajnali hősöd lehet. Nem véletlen, hogy generációk óta a legjobb „ébresztő” fogásként emlegetik.

Magyaros csirkeraguleves
Krémes, selymes, zöldségekkel és puha csirkével – ha a gulyás a hétvégék királya, akkor ez a raguleves a hétköznapok nagy kedvence.

Szegedi halászlé
A halászlé hagyományosan a Tisza és a Duna vidékéről származik, mára pedig minden ünnepi asztalon ott a helye. És nem véletlenül! Erősen paprikás, forrón az igazi, és nincs két egyforma belőle.

Magyaros karfiolleves
Aki szereti a köménymagot, annak ez a leves a karfiollal együtt a sztár. Egy kis paprika, tejföl, és máris kész a könnyed, mégis magyarosan laktató finomság.

Újházi-tyúkhúsleves
Ez nem egy egyszerű leves, ez maga a megtestesült vasárnapi emlék. Aranyló lé, zöldségek, csigatészta – olyan, mint egy családi ölelés gőzölgő formában. Mert vannak napok, amikor semmi másra nincs szükség.

Rántott leves
Aki egyszer kóstolta, az tudja: a rántott leves nem a maradékokból, hanem színtiszta leleményességből született. Finom, paprikás, meglepően laktató – ez a magyar konyha egyik legbájosabb egyszerűsége.

Menzás lebbencsleves
Nosztalgia egy tányérban. A ropogósra pirított tészta, a krumpli és a paprika olyan ízeket hoznak elő, amik sokunk gyerekkorát idézik.
