Hirdetés

Nem szerette a tojást, mégis reggelizőt nyitott: a KicsiZso Buda egyik kedvenc brunchozója!

Hirdetés

Nem szerette a tojást, mégis reggelizőt nyitott: a KicsiZso Buda egyik kedvenc brunchozója!

Hirdetés
Reggelizz, mint egy király; ebédelj, mint egy polgár; vacsorázz, mint egy koldus – tartja a mondás. Ennek ellenére sokan mellőzik a nap első étkezését, pedig ha tudnák, milyen egy IGAZÁN jó reggeli…
Hirdetés

KicsiZso nemcsak a reggeliszkeptikusokat célozza, hanem azokat is, akik eleve rajonganak a fullos brunchokért. Nagyon magasra teszi a lécet, és bár az otthoni terülj-terülj asztalkának nincs párja, ide legalább havonta egyszer érdemes elcsábulni. 

KicsiZso nem szereti a tojást

KicsiZso, azaz Horváth Zsolt szakácskarrierje 2006-ban indult, amikor is reggeliztetéssel kezdett foglalkozni a Briósban. A műfajt magát nagyon megszerette, a tojást kevésbé: de meglátta benne a fantáziát. Mint a bundás kenyeret, ezt is lehet úgy készíteni, hogy a vendégek sokáig emlegessék.

„Észrevettem, hogy attól még, ha aranytojást tojó tyúk tojását szolgálják fel arany villával, a rántotta mindenhol csak rántotta. Igény viszont van ennél többre, szóval egy társammal közösen a jelenlegi helyen belevágtunk egy saját projektbe. Ez volt a Szendzso. Bár az útjaink különváltak, a témát nem tudtam és nem is akartam elengedni, így némi változtatással megnyitottam a KicsiZso-t.” – meséli Zsolt. Felesége, Horváth-Závodszki Judit ekkor még egy multinál dolgozott, de nem sokáig. 😉 

KicsiZso
Horváth Zsolt, alias KicsiZso. (Fotó: KicsiZso Facebook)

BBQ, brunch és ebéd

Zsolt egyébként ismerős lehet azoknak, akik a BBQ világ történéseit figyelemmel kísérik: ő a Bodrog Smoker-es arc, a lassan sült húsok egyik császára. A KicsiZso étlapjába be is épített egy kis omlós pulled porkot, sőt néha extrább fogásokat is, de alapvetően külön kezeli a brunchot és a BBQ-t. 

A gyökeresen eltérő területeket természetesen nem könnyű kézben tartani. Így Zsolt a munka világában is elcsábította feleségét. Azóta Judit intéz minden papírmunkát, és irányítja a hétköznapokat.

„Judit előtt sokkal nagyobb volt a fejetlenség. Nemegyszer előző nap találtam ki a menüt, gyakori volt a kapkodás. Szerencsére most minden egy megfontolt terv szerint halad.” – magyarázza Zsolt. 

Judit asztala az ebédmenü, az elmélet után pedig Erdélyi Niki autodidakta szakács varázsol a konyhában. 

„Sok szakácsot hívtunk be próbafeladatra, de a legtöbben egy sima buggyantott tojásnál elhasaltak. Niki pultosként dolgozott egy helyen. Amikor bejött az interjúra, az utasítások alapján olyan kaját dobott össze, hogy egyértelmű volt: ő a befutó. Azóta rengeteget fejlődött, már (talán) olyan étel is van, amit jobban csinál nálam.” – tudom meg Zsolttól.

Zsolt továbbra is inkább a brunchvonalért felel. Abban viszont nincs különbség, hogy mind a két területen színvonalas, minőségi alapanyagokból megálmodott, kreatív fogásokkal kedveskednek a betérőknek. Talán jót is tesz ez a kis páron belüli versenyhangulat – Judit és Zsolt nemcsak a vendégeknek, de egymásnak is bizonyítanak az ételekkel. 😉

KicsiZso
Zsolt, Judit (jobb szélen) és a csapat. (Fotó: KicsiZso Facebook)

Mi lehet a titka?

A közönség pedig mindezt nagyra értékeli. Rengetegen szaladnak be csak egy-egy megpakolt szendvicsért munka előtt, és meglepően sokan ücsörögnek ráérősen a teraszon egy sima szerda délelőtt is. Aztán 12-től beindul a nagyüzem: megtelik ebédelőkkel a terasz, akik jó eséllyel egy sütire és kávéra is maradnak. A kávéra, ami egy saját pörkölésű KicsiZso blended kávé, a Bagira jóvoltából. Az elkészítéséért a pultban Niki és Zsuzsi felelnek, akik mindketten baristák, szóval kérhettek bármi spécit, ők biztosan eléd varázsolják! A kávé maga alapvetően picit újhullámos, picit hagyományos, de mindenképpen egyedi – ilyet máshol nem kapni. 

Nem mintha az ételeknek lenne párja: a részben változó, részben állandó kínálatban bármikor felbukkanhat egy párizsis zsemle… Na nem OLYAN, hanem egy kézműves zsemlében sült kápiapaprika-alapon, házi tojáskrémmel megkent verzióban, amiben a párizsit egy ujjnyi vastag házi mangalicaszelet képviseli. És ez csak a jéghegy csúcsa!

KicsiZso
Indulhat a kóstolás! (Fotó: Gedeon Lili)

Hetedhét határra szóló reggeli KicsiZso-nál

Zsoltra hallgatva a 3 sztárreggelit kóstoltam. Az étlap egyébként megtalálható az oldalukon, javaslom, hogy előre szemeljétek ki, mit ennétek, mert helyben választani igencsak nehézkes. Olyan sok a vonzó finomság, hogy kedvünk támad mindent végigenni, ami – hacsak nem Felzabáltuk-videót forgattok – picit túlzás. 

Libamájas bundás kalács

Nem tudom, szükséges-e bármit hozzáfűzni ehhez az ételhez. A tökéletes bundás kalács, amin egy szem felesleges zsiradék sem volt, hagymalekvárral érkezett, mellette egy korrekt adag libamájjal. Tehát nem a kalácsra kenve vagy a tojásba keverve kell elképzelni a libamájsztorit, így mindenki magának adagolhatta falatonként, hogy éppen milyen összeállításban harapna. 🙂 A meseszép tálalás eleve étvágygerjesztő, de az első falat után az ízek is az asztalhoz bilincselnek. Az ára 2350 Ft.

KicsiZso
Mint egy igazi műalkotás, tökéletes hagymalekvárral és ehető virágokkal díszített libamájjal. (Fotó: Gedeon Lili)

Mediterrán omlett

A hagyományosabb vonalról egy 3 tojásos omlett lett a befutó. Nem tudom, hogy a mozzarella, az aszalt paradicsom vagy a pesztó győzött-e meg a választásomról, az viszont biztos, hogy ez a trió már rengeteg ételben bizonyított, és a tojásokkal is fantasztikus viszonyba kerültek. Nem sajnálták mellőle a zöldséget, és persze a házi kovászos kenyeret sem! Az ára 1890 Ft.

KicsiZso
Nem is kell mellé külön saláta, elég zöldséget adnak. (Fotó: Gedeon Lili)

King bagel

A bagel szintén nagyon hívogató, kicsit mediterrán jellegű feltéteket ígért, aszalt paradicsomos camembert és kapribogyós paradicsomsalsa néven. Ezeken kívül viszont annyira bombasztikusat nem mutatott, de még így is kenterbe veri bármelyik irodai büfés szendvicset (persze, nem az SK-sat! 😀 ), úgyhogy jövet-menet egy teljes ebédet ki lehet vele váltani. A sajtot egyébként „normál” esetben baconbe göngyölik, én viszont ezt nem kértem, úgyhogy lehet, hogy az lett volna az a kis plusz, amit esetleg hiányoltam. Az ára 2150 Ft.

KicsiZso
A bagel szendvics. (Fotó: Gedeon Lili)

Egész napos reggeli Budán

A KicsiZso egy laza, mégis menő hely. Villantós randihelyszín, kellemes interjúközeg és családias kis zug.

A hely egy igazi reggeliző-brunchozóhoz méltó módon 8-tól 15-óráig tart nyitva, ez idő alatt vééégig van reggeli, a későn kelőknek is. 😉 Nem kell az órát nézni, hogy 11-kor ebédre vált a konyha. A reggeli mellett viszont itt párhuzamosan ebédmenüvel is készülnek, így akár egész napos programnak is ki lehet ülni a hangulatos kis teraszra a Margit híd budai hídfőjénél. 😀 

Cím: 1027 Budapest, Frankel Leó út 11.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?