Hirdetés

Van egy streetfood bár Lőrincen, amiért megéri kocsiba pattanni

Hirdetés

Van egy streetfood bár Lőrincen, amiért megéri kocsiba pattanni

Hirdetés
A Shrimpy Street Food Bar kivételesen nem egy új hely, és nem is egy olyan, amit mások ajánlottak, hanem amiről már régóta szeretnék írni nektek, mert évek óta elégedett vendégük vagyok, gyakorlatilag a teljes családommal egyetemben. Legyünk őszinték, Pestszentlőrinc nem a budapesti gasztronómia fellegvára, de ha jó seafoodot akartok enni anélkül, hogy egy garzonlakás bérleti díját hagynátok hátra, akkor bizony ide kell jönni érte!
Hirdetés

Kiss Barnabás és felesége, Kiss-Tóth Anita 5 évvel ezelőtt, a „nagy food truck bumm” idején indították útnak a Shrimpy-t. Sokáig gondolkodtak, mivel tudnának kitűnni, ami sokféleképpen elkészíthető, kreatívabb, mint egy sokadik burgereskocsi, és még szeretik is. Mindez végül a tengeri ételekben egyesült, és bár az autót azóta parkolópályára küldték, az ételeik olyan népszerűek lettek, hogy két évvel később Pestszentlőrincen megnyitották a Shrimpy Food Bart. Kezdetben csak kiszállítással foglalkoztak a környező kerületekben és az agglomerációban, majd a hatalmas igényre való tekintettel a helyben fogyasztá sra is lehetőség nyílt.

Barnabás és Anita tökéletes párost alkotnak, hiszen Barnabás szakács végzettségének köszönhetően az ételek megalkotásáért felel, míg felesége online marketinges múltja a logisztikai és kommunikációs feladatokban kamatozik. Havonta tartanak tematikus esteket és homárvacsorákat, szóval a Shrimpy háza táján mindig zajlik az élet. 

Az étteremben lévő asztalok száma nem végtelen, így ha az esti órákban érkeznétek, érdemes előre foglalni. Én azt gondolom egyébként, hogy ennél több nem is kell, pont ettől lesz ilyen barátságos az egész atmoszféra, na meg persze a vidám színektől és a mindig isteni illatoktól. 

Na de ha már ennyit kellett várni rá, hogy végre írjak róluk, nem is húzom tovább az időt, lássuk az ételeket, kezdjük is rögtön a legeslegnagyobb kedvencemmel!

Thai citromfüves garnélaleves

Bár szerintem elég ránézni erre a tányérra, és innentől nem is szorul különösebb marketingre, de azért azt szeretném elmondani, hogy én ezért a levesért betegen, pizsamában, már ültem kocsiba. Sajnos a IX. kerületbe most sem szállítank ki, így adott helyzetben valószínűleg most is képes lennék kivezetni Lőrincre, mert ezért egyszerűen megéri. Az egy dolog, hogy sem a tésztával, sem a garnélával nem spórolnak, de olyan elképesztően gazdag íze van (és nem mellesleg enyhén csíp is), hogy seperc alatt visszahoz az életbe. Ezt a csodás sárgás színt amúgy a tom yam levesalapnak köszönheti, de raknak még bele koriandert és némi újhagymát is. Azért persze nem kell hozzá megvárni egy korrekt megfázást, most, hogy már nincs olyan durva meleg, FELTÉTLENÜL próbáljátok ki (1690 Ft)! (Csak aztán nehogy az legyen a vége, hogy fél Budapest pizsamában várja majd a magáét. :D)

Lazacsteak roston sült tigrisrákkal 

Ezt korábban még sosem rendeltem, és ha őszinte akarok lenni, a kóstolt ételek közül nekem ez ízlett a legkevésbé, de valószínűleg velem van a baj, mert táblára kerülése óta az egyik legnépszerűbb tétel. Ez egyébként azért is érdekes, mert abszolút a véletlen szülötte. Egyszer egy betérő vendég egyik étel mellett sem tudta 100%-osan letenni a voksát, így megkérdezte, nem lehetne-e valahogy összehozni a rákot és a lazacot. Mivel aznap pont Barnabás volt a konyhán, gyorsan kitalált valamit, ami végül olyan jól sikerült, hogy feltették a táblára, majd alig győztek eleget tenni a rengeteg rendelésnek. A lazac és a rák egy spenótos-fokhagymás szósszal van nyakon öntve, köretként pedig rostlapon grillezett vegyes zöldség érkezik (3290 Ft).

Fotó: Mudra László

Tenger gyümölcsei paradicsomszószban, spagettivel 

Annak, aki most azt gondolná, hogy „aha, majd biztos akkor is így fog kinézni, mikor én rendelem”, most mondom, hogy igen, így fog. Mint mondtam, én már nem először élveztem Barnabásék vendégszeretetét, bizton állíthatom, hogy minden egyes rendelést a legnagyobb odafigyeléssel, ugyanazon a magas színvonalon készítenek el, mintha Beyoncé adta volna le. Mint a legtöbb helyen, a tenger gyümölcsei spagettire a – scampi mellett – kerül tőkehal, lazac, rák és különböző kagylók. Viszont a legtöbb hellyel ellentétben itt jó. A paradicsomszósz magától értetődő módon házi, és ehhez mérten zseniálisan finom, szuperkrémes és tökéletesen fűszerezett. Aki szereti a kicsit pikánsabb ízeket – mint például én –, annak kérésre szívesen elkészítik csípősebbre (2790 Ft).

Surf ‘n’ Surf Burger 

Ezt szintén nem kóstoltam még ezelőtt, viszont ez nagyon-nagyon ízlett. Valamilyen oknál fogva, így hamburger formában nem éreztem soknak a lazac és a rák kettősét, pedig volt még itt bőven más dolog is. Ezek közül, ami a legjobban bejött, az a remulád szósz meg a marinált lila hagyma kombója, amit nekem eszembe nem jutna összepakolni, főleg nem megküldeni még cheddar sajttal, de fantasztikusan működik együtt. Nem kis adag, szóval éhesek tutira nem maradtok utána, de ha úgy gondoljátok, kérhettek még hozzá sült édesburgonyát vagy zöldfűszeres steakkrumplit is (köret nélkül 2790 Ft). 

Fotó: Mudra László

Ezenkívül a 6 éves unokahúgom, Rozi azt mondta, hogy feltétlenül írjam meg, hogy SZERINTE a fekete kagyló a legfinomabb (2590 Ft). Hát igen, van, akit nem lehet megvesztegetni a gyerekeknek szánt halrudacskákkal. 😀 (Ami egyébként tényleg van, és 1390 Ft).

A Shrimpy minden környéken lakónak minimum egyszer kötelező, mert ha egyszer idelátogattok, tuti törzsvendégek lesztek. Azoknak pedig, akik nem olyan szerencsések, hogy szállítanak hozzájuk, de kicsit is szeretik a seafoodot, megéri BKV-ra vagy kocsiba pattani, mert ilyen jót tényleg nem lehet akárhol enni! 

Cím: 1181 Budapest, Üllői út 507. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?