A karácsony nem csak a hagyományos halászléről, kacsacombról vagy pulykáról szólhat. Rengeteg kreatív és ízletes ételt készíthetünk hús nélkül. Idén karácsonykor kísérletezzetek bátran ti is a jobbnál jobb szezonális zöldségekkel.
Spenótos derelye
Az édes derelyéből ezúttal egy sós változat lett, ami duplán spenótos. Burgonya sem kell a tésztájához, így az elkészítése is jóval egyszerűbb. Főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, csak rajtatok múlik, hogyan tálaljátok.

Vega töltött káposzta gerslivel
Ki ne akarna karácsonykor töltött káposztát enni? Ezt vegaként is simán megtehetitek! Ennek a receptnek is a hagyományos savanyú káposzta az alapja, de egy brutál ízes, zöldséges töltelék kerül bele. Húsevőként is megéri kipróbálni!

Zöldséges Stefánia-vagdalt
Tudtátok, hogy vagdalt nem csak húsból készülhet? A Stefániának ezt a változatát tényleg mindenkinek ki kell próbálnia, garantáltan visszatérő vendég lesz az asztalnál. Arról nem is beszélve, hogy ez a kaja is egy újabb bizonyíték arra, mennyire kreatívan fel lehet használni a zöldségeket a konyhában.

Karamellizált hagymaleves
Nehezen lenne teljes leves nélkül egy karácsonyi menüsor. Ezt a hagymalevest jó szívvel ajánljuk mindenkinek! Tökéletesen elindítja az ünnepi étkezést, és utána jöhetnek majd az izgalmasabbnál izgalmasabb főfogások.

Vegán rakott hortobágyi palacsinta
Ez nem a tipikus hortobágyi palacsinta, de legalább annyira finom. Nemcsak húsmentes, hanem más állati eredetű összetevőt sem tartalmaz, így ha vegán vendégeket vártok, akkor is szuper választás.

Vegán kókusztejes-lencsés sütőtökleves
Itt van egy másik leves, amivel teljes lehet a karácsonyi menüsor. Kellően melengető és laktató, méghozzá egy szuper szezonális alapanyagból, sütőtökből készül. Ha szeretnétek valami egészséges zöldséges levest enni az ünnepekkor, akkor ezt melegen ajánljuk.

Quinoarizottó gombával
Egy villantós, mégis egyszerű főétel, ami az asztal éke lesz. A quinoának hála tele van fehérjével, a gomba pedig igazán extra ízt ad neki.
