Hozzávalók
Az almához
- 2 - 3 db alma
- 1 tk finomliszt
- 1 tk fahéj
A tésztához
- 180 g finomliszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
- 1 mk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 200 ml tej
- 2 tojás
Fűszeres-almás piskóta
Hozzávalók
Az almához
- 2 - 3 db alma
- 1 tk finomliszt
- 1 tk fahéj
A tésztához
- 180 g finomliszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 8 g sütőpor
- 1 mk fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk szerecsendió
- 1 db citrom reszelt héja
- 200 g kristálycukor
- 100 g puha vaj
- 200 ml tej
- 2 tojás
Az almás piskóta első lépéseként az almákat meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd összeforgatjuk a liszttel és a fahéjjal.
A tésztához összevegyítjük a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a fűszereket és a reszelt citromhéjat.
A cukrot egy tálban kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tejet és a tojásokat, végül összedolgozzuk a lisztes résszel.
A masszát az enyhén kivajazott tepsibe simítjuk, rászórjuk az almakockákat, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 35 percre. Kihűtve, porcukorral megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 35 perc
Ha tetszett a fűszeres-almás piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!