Hirdetés

Hólabda: szuperfinom és irtó krémes

Hozzávalók

16
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek víz
12 g sütőpor
20 g kakaópor
220 g liszt
1 csipet só

A krémhez

2 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
300 ml tej
50 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

Az oldalára

kókuszreszelék

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Hólabda: szuperfinom és irtó krémes

A hólabda a vendégségek, lakodalmak és a karácsony egyik legklasszikusabb sütije, ami nálunk a szerkesztőségben pillanatok alatt fogyott el. Puha, krémes, kókuszos és még csokis is, szóval alapvetően képtelen arra, hogy ne legyen nagyon finom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
47
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

16
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek víz
12 g sütőpor
20 g kakaópor
220 g liszt
1 csipet só

A krémhez

2 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
300 ml tej
50 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

Az oldalára

kókuszreszelék

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Ráadásul a megmaradt piskótából még cuki popcake-eket vagy akár kókuszgolyót is tudtok készíteni. Hajrá, ezzel bárkit levehettek a lábukról!

Hólada tálalása

A piskótatészta elkészítése

Három tálra lesz szükségünk a piskótatészta elkészítéséhez, mivel háromféle textúrával kell dolgoznunk a tökéletes eredmény érdekében. Először is megmossuk a tojásokat, majd szétválasztjuk a sárgákat és fehérjéket. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, miközben hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A massza akkor lesz jó, ha már teljesen kifehéredett. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, a liszttel és a sóval, végül a háromféle alapanyagot egy nagy tálban összekeverjük óvatosan, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a piskóta.

Hólabda

A puding állagú krém

A 2 darab tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a krémhez a tejet és a lisztet. Fontos, hogy teljesen csomómentesre keverjük. Majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük. Ha elkészült, akkor lefedjük egy fóliával és kihűtjük. Mikor kihűlt, kikeverjük robotgéppel és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

Isteni hóladba felvágva

Az utolsó lépések: a hólabda összeállítása

A piskótát kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, érdemes figyelni, hogy páros számú karikánk legyen. Majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is vele és alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk és fogyasztás előtt legalább pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek. Az elkészült hólabda olyan finom, hogy képtelenség betelni vele.

Csokis és kókuszos sütik

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások