Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hólabda: szuperfinom és irtó krémes

Hozzávalók

16
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek víz
12 g sütőpor
20 g kakaópor
220 g liszt
1 csipet só

A krémhez

2 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
300 ml tej
50 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

Az oldalára

kókuszreszelék

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hólabda: szuperfinom és irtó krémes

A hólabda a vendégségek, lakodalmak és a karácsony egyik legklasszikusabb sütije, ami nálunk a szerkesztőségben pillanatok alatt fogyott el. Puha, krémes, kókuszos és még csokis is, szóval alapvetően képtelen arra, hogy ne legyen nagyon finom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

16
darabhoz
+

A piskótához

6 db tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek víz
12 g sütőpor
20 g kakaópor
220 g liszt
1 csipet só

A krémhez

2 db tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
300 ml tej
50 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

Az oldalára

kókuszreszelék

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki
Bevásárlólistához adom

Ráadásul a megmaradt piskótából még cuki popcake-eket vagy akár kókuszgolyót is tudtok készíteni. Hajrá, ezzel bárkit levehettek a lábukról!

Hólada tálalása

A piskótatészta elkészítése

Három tálra lesz szükségünk a piskótatészta elkészítéséhez, mivel háromféle textúrával kell dolgoznunk a tökéletes eredmény érdekében. Először is megmossuk a tojásokat, majd szétválasztjuk a sárgákat és fehérjéket. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, miközben hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A massza akkor lesz jó, ha már teljesen kifehéredett. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, a liszttel és a sóval, végül a háromféle alapanyagot egy nagy tálban összekeverjük óvatosan, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a piskóta.

Hólabda

A puding állagú krém

A 2 darab tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a krémhez a tejet és a lisztet. Fontos, hogy teljesen csomómentesre keverjük. Majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük. Ha elkészült, akkor lefedjük egy fóliával és kihűtjük. Mikor kihűlt, kikeverjük robotgéppel és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.

Isteni hóladba felvágva

Az utolsó lépések: a hólabda összeállítása

A piskótát kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, érdemes figyelni, hogy páros számú karikánk legyen. Majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is vele és alaposan megforgatjuk a kókuszreszelékben. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk és fogyasztás előtt legalább pár órára a hűtőbe rakjuk, hogy kellően összeérjenek az ízek. Az elkészült hólabda olyan finom, hogy képtelenség betelni vele.

Csokis és kókuszos sütik

 

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások