Hirdetés

Színes graniták, a nyár királyai!

Hozzávalók

4
személyre
+

Uborkás mentás lime-os

150 g uborka
1 kis csokor menta
2 db lime leve
1 db lime reszelt héja
90 g porcukor
250 ml víz
80 ml fehér rum

Sárgadinnyés citromos

380 g sárgadinnye
1 db citrom leve
1 db citrom héja
1 db lime leve
120 ml víz
80 ml rum
70 g porcukor

Görögdinnyés bazsalikomos

350 g görögdinnye
10 db bazsalikomlevél
50 g porcukor
70 ml rum
70 ml víz

Kávés

100 ml espresso
70 g porcukor
300 ml víz
70 ml rum
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Színes graniták, a nyár királyai!

A granita a forró nyárban olvadozó emberek megmentője! Jégkásaként nem definiálnánk, mert ez sokkal több annál! Friss gyümölcsök, tea vagy épp kávé alapú, rummal turbózott jeges hűsítő. Ha nem barátotok az alkohol, akár ki is hagyhatjátok belőle, úgy is isteni lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+

Uborkás mentás lime-os

150 g uborka
1 kis csokor menta
2 db lime leve
1 db lime reszelt héja
90 g porcukor
250 ml víz
80 ml fehér rum

Sárgadinnyés citromos

380 g sárgadinnye
1 db citrom leve
1 db citrom héja
1 db lime leve
120 ml víz
80 ml rum
70 g porcukor

Görögdinnyés bazsalikomos

350 g görögdinnye
10 db bazsalikomlevél
50 g porcukor
70 ml rum
70 ml víz

Kávés

100 ml espresso
70 g porcukor
300 ml víz
70 ml rum
Bevásárlólistához adom

A granitákat nagyon egyszerű elkészíteni, csak a pár órás fagyasztási időt kell kivárni. Mindegyiknél ugyanúgy járunk el. Egy aprítógépben lezúzzuk a szilárdabb alapanyagokat, majd hozzáadjuk a porcukrot, rumot, vizet és a citrusok levét.

Átkeverjük őket, egy edénybe öntjük (jobb ha egy nagyobb, laposabb edényt használunk mert úgy hamarabb lehűl és megszilárdul a granita) és fagyasztóba rakjuk. Pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd, jégkása állagú, jeges hűsítőt kapunk, akkor pedig megesszük az egészet!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások