Hozzávalók
Uborkás mentás lime-os
- 150 g uborka
- 1 kis csokor menta
- 2 db lime leve
- 1 db lime reszelt héja
- 90 g porcukor
- 250 ml víz
- 80 ml fehér rum
Sárgadinnyés citromos
- 380 g sárgadinnye
- 1 db citrom leve
- 1 db citrom héja
- 1 db lime leve
- 120 ml víz
- 80 ml rum
- 70 g porcukor
Görögdinnyés bazsalikomos
- 350 g görögdinnye
- 10 db bazsalikomlevél
- 50 g porcukor
- 70 ml rum
- 70 ml víz
Kávés
- 100 ml espresso
- 70 g porcukor
- 300 ml víz
- 70 ml rum
Színes graniták, a nyár királyai!
Hozzávalók
Uborkás mentás lime-os
- 150 g uborka
- 1 kis csokor menta
- 2 db lime leve
- 1 db lime reszelt héja
- 90 g porcukor
- 250 ml víz
- 80 ml fehér rum
Sárgadinnyés citromos
- 380 g sárgadinnye
- 1 db citrom leve
- 1 db citrom héja
- 1 db lime leve
- 120 ml víz
- 80 ml rum
- 70 g porcukor
Görögdinnyés bazsalikomos
- 350 g görögdinnye
- 10 db bazsalikomlevél
- 50 g porcukor
- 70 ml rum
- 70 ml víz
Kávés
- 100 ml espresso
- 70 g porcukor
- 300 ml víz
- 70 ml rum
A granitákat nagyon egyszerű elkészíteni, csak a pár órás fagyasztási időt kell kivárni. Mindegyiknél ugyanúgy járunk el. Egy aprítógépben lezúzzuk a szilárdabb alapanyagokat, majd hozzáadjuk a porcukrot, rumot, vizet és a citrusok levét.
Átkeverjük őket, egy edénybe öntjük (jobb ha egy nagyobb, laposabb edényt használunk mert úgy hamarabb lehűl és megszilárdul a granita) és fagyasztóba rakjuk. Pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd, jégkása állagú, jeges hűsítőt kapunk, akkor pedig megesszük az egészet!