Hirdetés

Szuperfinom hólabda

Hozzávalók

16
darabhoz

A piskótához

6 tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek víz
12 g sütőpor
20 g kakaópor
220 g liszt
1 csipet só

A krémhez

2 tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
300 ml tej
50 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

Az oldalára

kókuszreszelék

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki
Hirdetés

Szuperfinom hólabda

A hólabda a vendégségek, lakodalmak és a karácsony egyik legklasszikusabb sütije, ami nálunk a szerkesztőségben pillanatok alatt fogyott el. Puha, krémes, kókuszos és még csokis is, szóval alapvetően képtelen arra, hogy ne legyen finom. Ráadásul a megmaradt piskótából még cuki popcake-eket is tudtok készíteni.
Hirdetés

Hozzávalók

16
darabhoz

A piskótához

6 tojás
200 g cukor
10 g vaníliás cukor
3 ek víz
12 g sütőpor
20 g kakaópor
220 g liszt
1 csipet só

A krémhez

2 tojássárgája
20 g vaníliás cukor
140 g porcukor
300 ml tej
50 g liszt
100 g szobahőmérsékletű vaj

Az oldalára

kókuszreszelék

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki

A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a vízzel habosra keverjük. A kakaóport összekeverjük a sütőporral, liszttel és sóval, végül a 3 féle textúrát egy nagy tálban összekeverjük óvatosan, nehogy a fehérjehab összetörjön. A piskótatésztát sütőpapírral borított tepsibe öntjük, elegyengetjük a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A krémhez a sárgáját elkeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük.

Lefedjük egy fóliával és kihűtjük. Mikor kihűlt kikeverjük robotgéppel és hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat. A piskótát  kb. 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk, majd a krémmel két korongot összetapasztunk, megkenjük az oldalait is a krémmel és megforgatjuk kókuszreszelékben. A tetejére olvasztott csokit csurgatunk és legalább pár órára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások