Hozzávalók
A piskóta szirupjához
- 1 ek cukor
- 50 ml víz
- 1 ek rum
Az összeállításhoz
- 100 g bolti piskóta
- 100 g sárgabaracklekvár
- 2 ek darált dió
- 4 szem egész dió
A diós krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml hideg habtejszín
- 200 g darált dió
- 5 ek porcukor
- 1 db citrom héja
- 1 tk vaníliaaroma
A csokikrémhez
- 150 ml habtejszín
- 150 g étcsoki
Hozzávalók
A piskóta szirupjához
- 1 ek cukor
- 50 ml víz
- 1 ek rum
Az összeállításhoz
- 100 g bolti piskóta
- 100 g sárgabaracklekvár
- 2 ek darált dió
- 4 szem egész dió
A diós krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml hideg habtejszín
- 200 g darált dió
- 5 ek porcukor
- 1 db citrom héja
- 1 tk vaníliaaroma
A csokikrémhez
- 150 ml habtejszín
- 150 g étcsoki
A zserbó pohárkrém szirupjához a hozzávalókat 2 perc alatt összeforraljuk, majd leöntjük vele a piskótát, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
A diós krémhez a mascarponét 2-3 percig habosítjuk, majd beleöntjük a tejszínt, és azzal is habosítjuk egy kicsit. Belerakjuk a többi hozzávalót, elkeverjük, majd egy habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük felhasználásig.
A csokikrémhez a felmelegített tejszínt ráöntjük a feldarabolt csokira, majd kihűtjük. Ha hideg a krém, 2 perc alatt kihabosítjuk egy habverővel, és ezt is egy habzsákba töltjük. Végül 4 kisebb pohárba rétegezzük az összetevőket: piskóta-lekvár-diós krém így ebben a sorrendben, amíg el nem fogynak, a végén pedig rányomjuk a csokikrémet, illetve megszórjuk egy kevés darált dióval, és a tetejét egész dióval díszítjük.
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a zserbó pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!