Vega
Hozzávalók
- 130 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g sárgarépa
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek garam masala
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk görögszéna
- 400 g vörös lencse
- 1.3 l zöldségalaplé
- só, bors
- 4 ek sült hagyma
Indiai vöröslencse-krémleves
Hozzávalók
- 130 g vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 g sárgarépa
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek garam masala
- 1 tk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 tk görögszéna
- 400 g vörös lencse
- 1.3 l zöldségalaplé
- só, bors
- 4 ek sült hagyma
Az indiai vöröslencse-krémleves elkészítését azzal kezdjük, hogy a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a reszelt répát 5 perc alatt egy közepesen forró serpenyőben átpirítjuk az olívaolajon, majd jöhetnek a fűszerek és még 1 perc pirítás.
Belerakjuk az előzőleg beáztatott lencsét, majd felöntjük annyi zöldségalaplével, hogy éppen ellepje. Addig rotyogtatjuk, amíg a lencse szétfő.
Átszedjük egy turmixgépbe és krémesre zúzzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk.
A ropogós hagymával megszórva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Alulértékelt alapanyag a vöröslencse, pedig isteni kajákat lehet belőle készíteni! :
Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel
Kakukkfüves grillezett cukkini vöröslencse-főzelékkel