Hozzávalók
- 4 db kisebb padlizsán
- só
- 125 g mozzarella
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 300 g laskagomba
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (80 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 1 ek sűrített paradicsom
- 3 ek BBQ szósz
- 250 ml zöldségalaplé
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
- 2 db Szafi Free bagett


Hozzávalók
- 4 db kisebb padlizsán
- só
- 125 g mozzarella
A raguhoz
- 4 ek olívaolaj
- 300 g laskagomba
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma (80 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 1 ek sűrített paradicsom
- 3 ek BBQ szósz
- 250 ml zöldségalaplé
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem
- 2 db Szafi Free bagett
A padlizsánokat elfelezzük hosszában, beirdaljuk a tetejét, megsózzuk és hagyjuk állni 15 percig. Ezután leitatjuk a nedvességet, és vágott felülettel lefelé rápakoljuk egy tepsire. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25 percig sütjük.
Közben a raguhoz 2 evőkanál olajon megpirítjuk a szálaira szedett gombát, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A serpenyőbe öntünk még 2 evőkanál olajat, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a BBQ szószt és még 2 percig pirítjuk. Felöntjük az alaplével, belerakjuk a gombát, és 2-3 perc alatt beforraljuk az egészet.
A megsült padlizsán belsejét kikaparjuk úgy, hogy egy kevés maradjon benne és meg tudja tartani a tölteléket: a kikapart belsejét hozzákeverjük a gombához, majd visszatöltjük a padlizsánba. Rátépkedjük a mozzarellát és a 200 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megpirul a sajt. Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva és a felszeletelt bagettel tálaljuk.

- Előkészítés: 15 perc
- Sütés: 50 perc
- Összesen: 65 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több finom padlizsános kaja:
