Laktózmentes
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon
- 8 db portobello gomba (nagy)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db citrom héja
- ½ db citrom leve
- 50 g bulgur
- só, bors
- olívaolaj
A salátához
- 2 tk dijoni mustár
- 4 ek fehér- vagy vörösborecet
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 12 ek olívaolaj
- 4 marék friss vegyes saláta
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon
- 8 db portobello gomba (nagy)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db citrom héja
- ½ db citrom leve
- 50 g bulgur
- só, bors
- olívaolaj
A salátához
- 2 tk dijoni mustár
- 4 ek fehér- vagy vörösborecet
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 12 ek olívaolaj
- 4 marék friss vegyes saláta
Az 1 cm-es szeletekre vágott cukkinit és az elfelezett vöröshagymát (héjastul) meggrillezzük. A bacont is feldobjuk a grillre, majd a megmosott gombát is pár perc alatt meggrillezzük. Ezután apróra vágjuk a cukkinit, a hagymát és a bacont, majd összeforgatjuk a felaprított petrezselyemmel, a citromhéjjal, a citromlével és a bulgurral, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal, és visszatöltjük a gombába.
Az öntethez a saláta kivételével összerázzuk a hozzávalókat egy üvegben, összeforgatjuk a salátával, és a gomba mellé tálaljuk.
Ha tetszett a bulgurral töltött gomba receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!