Kókusztejes-lencsés dahl sült karfiollal és rizzsel

Vegán

Vegán

Vega

Vega

Hozzávalók

4
főre
+
330 g puy lencse
3 ek olaj
2 tk őrölt római kömény
2 tk currypor
1 tk őrölt paprika
1 tk chilipehely
½ tk őrölt fahéj
½ tk őrölt kardamom
1 ujjnyi friss gyömbér
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db érett paradicsom
300 ml passzírozott paradicsom
330 ml kókusztej (konzerv)
0.25 db citrom leve

A sült karfiolhoz

1 db karfiol
2 ek olaj
só, bors
½ tk római kömény
½ tk kurkuma
½ tk fokhagymapor

A rizshez

360 g basmati rizs

A tálaláshoz

½ csokor friss koriander
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kókusztejes-lencsés dahl sült karfiollal és rizzsel

Egy illatos, gazdag indiai vegán fogás a lencsés dahl, tulajdonképpen egy curry, pikáns fűszerek és selymes szósz jellemzi ezt az ételt is. Természetesen ennek is rengeteg verziója van, ezért a fűszerezés nincs kőbe vésve. Az ízlésetekre van bízva, hogy miből mennyit szeretnétek használni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
27
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
330 g puy lencse
3 ek olaj
2 tk őrölt római kömény
2 tk currypor
1 tk őrölt paprika
1 tk chilipehely
½ tk őrölt fahéj
½ tk őrölt kardamom
1 ujjnyi friss gyömbér
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db érett paradicsom
300 ml passzírozott paradicsom
330 ml kókusztej (konzerv)
0.25 db citrom leve

A sült karfiolhoz

1 db karfiol
2 ek olaj
só, bors
½ tk római kömény
½ tk kurkuma
½ tk fokhagymapor

A rizshez

360 g basmati rizs

A tálaláshoz

½ csokor friss koriander
Bevásárlólistához adom

A lencsét néhányszor átmossuk és 2,5-szeres mennyiségű vízben elkezdjük főzni. Felforraljuk, majd alacsonyabb lángra véve, fedő nélkül 25-30 percig, fogkemény állagúra főzzük, és leszűrjük. Egy magasabb falú edényben felhevítjük az olajat, és minden fűszert beleszórunk, a gyömbért pedig reszelve adjuk hozzá. Kb. 5 percig, gyakran kevergetve pirítjuk a fűszereket, majd a kockára vágott hagymát és passzírozott fokhagymát is hozzáadjuk, mérsékeljük alatta a hőt. Újból néhány percig fonnyasztjuk a hagymát, ezután jöhet a kockára vágott paradicsom. Mikor a paradicsom héja leválik a húsáról, belekeverjük a leszűrt lencsét. Sózzuk, majd miután újra átmelegedett a lencse, jöhet a passzírozott paradicsom. Alacsony lángon, gyakran megkeverve 20 percig főzzük. Ekkor öntjük bele kókusztejet, 5-7 perces lassú forralás után kóstolunk, tökéletesítünk, és a legvégén kerül bele a citrom leve. 

Amíg a curry fő, elkészítjük a többi elemet. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat falatnyi darabokra vágjuk, átforgatjuk az olajjal és a fűszerekkel, és 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 13-15 perc alatt megsütjük. 

Kókusztejes-lencsés dahl

A rizst 3-4-szer átmossuk, majd kétszeres mennyiségű vízben, fedő alatt közepes lángon kb. 10-12 perc alatt megfőzzük, tálalásig lefedve tároljuk. Tálalás előtt egy villával fellazítjuk a rizst. A dahlt korianderrel megszórva, a rizzsel és a sült karfiollal fogyasztjuk.

Ha tetszett a  kókusztejes-lencsés dahl receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások