Hozzávalók
- 350 g szarvacska tészta
- 3 ek étolaj
- 500 g fagyasztott olaszos zöldségkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g mascarpone
- 150 g reszelt trappista sajt
Hozzávalók
- 350 g szarvacska tészta
- 3 ek étolaj
- 500 g fagyasztott olaszos zöldségkeverék
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 500 g mascarpone
- 150 g reszelt trappista sajt
A mascarponés-zöldséges rakott tészta első lépéseként a tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson feltüntetett idő alatt.
Amíg fő a tészta, elkészítjük a ragut. Ehhez olajat melegítünk egy serpenyőben, rárakjuk a zöldségkeveréket, és közepesen erős hőfokon kb. 3 percig pirítjuk. Nyomunk mellé 2 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mascarponét, és további 1 percig hőkezeljük.
A tésztát leszűrjük, majd összekeverjük a mascarponés raguval. Egy 20 x 30 cm-es tepsibe vagy sütőformába borítjuk a tésztát, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 15 percre, míg a sajt barnára pirul a tetején. Amikor megsült, kivesszük a sütőből, és tálaljuk.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a mascarponés-zöldséges rakott tészta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!