Mikrós habcsók

Hozzávalók

14 - 15
darabhoz
+
1 db tojásfehérje
270 g porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mikrós habcsók

Nem annyira szép, mint egy klasszikus eljárással készített habcsók, de tényleg kb. 10 perc alatt kész van, és csak két kéz és egy mikró kell hozzá!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

14 - 15
darabhoz
+
1 db tojásfehérje
270 g porcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tojásfehérjét összegyúrjuk a porcukorral. Először egy spatula segítségével dolgozunk, majd ha már összeállt a tészta, átváltunk kézzel való gyúrásra, ekkor már nem tapad hozzá mindenhez (is) a massza. Egy tányérra teszünk egy papírtörlőt, és kettesével-hármasával rárakjuk a masszából gyúrt, kb. 1,5-2 cm átmérőjű golyókat. Kb. 800 wattos fokozatra tesszük a mikróba, 45-60 másodpercre. Csinálhatunk belőle nagyobb habcsókot is, mintha pavlova tortát készítenénk, akkor a mikrózás egy bő fél perccel tart tovább.

Mikrós habcsók

Ha tetszett a mikrós habcsók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Pirított mandulás habcsók

Mézeskalácsos habcsókszelet

Csokis habcsókos popcake

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások