Hozzávalók
- 1 db tojásfehérje
- 270 g porcukor
Hozzávalók
- 1 db tojásfehérje
- 270 g porcukor
A tojásfehérjét összegyúrjuk a porcukorral. Először egy spatula segítségével dolgozunk, majd ha már összeállt a tészta, átváltunk kézzel való gyúrásra, ekkor már nem tapad hozzá mindenhez (is) a massza. Egy tányérra teszünk egy papírtörlőt, és kettesével-hármasával rárakjuk a masszából gyúrt, kb. 1,5-2 cm átmérőjű golyókat. Kb. 800 wattos fokozatra tesszük a mikróba, 45-60 másodpercre. Csinálhatunk belőle nagyobb habcsókot is, mintha pavlova tortát készítenénk, akkor a mikrózás egy bő fél perccel tart tovább.
Ha tetszett a mikrós habcsók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!