Hozzávalók
- 280 g burgonya
- 250 g makaróni
- 170 g trappista sajt
- 180 ml habtejszín
- 100 ml tej
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek étolaj
- 0.25 csokor snidling
A tálaláshoz
- 600 ml bolti almaszósz
Alpesi makaróni
Hozzávalók
- 280 g burgonya
- 250 g makaróni
- 170 g trappista sajt
- 180 ml habtejszín
- 100 ml tej
- só, bors
- 1 csipet szerecsendió
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 ek étolaj
- 0.25 csokor snidling
A tálaláshoz
- 600 ml bolti almaszósz
Az alpesi makarónihoz először a burgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A tésztát enyhén sós, bő vízben al dentére főzzük a csomagoláson leírtak alapján. A megfőtt burgonyát és tésztát egy kb. 20 x 24 cm-es sütőtálba rétegezzük a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal együtt.
A tejszínt és a tejet összekeverjük sóval, borssal és szerecsendióval, és a rétegezett tésztára öntjük. 190 fokra melegített sütőbe toljuk a tálat, és 15-20 percig sütjük, hogy átpiruljon a tészta teteje.
A vöröshagymát félfőre vágjuk, egy serpenyőben átpirítjuk az olajon, majd a tészta tetejére rakjuk az apróra vágott snidlinggel együtt. A makarónit almaszósszal tálaljuk.
- Elkészítési idő. 25-30 perc
- Sütési idő: 15-20 perc
Ha tetszett az alpesi makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!