Hozzávalók
A tésztához
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk olívaolaj
A paradicsomszószhoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só
- bors
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- oreganó
- bazsalikom
- 2 csipet cukor
A töltelékhez
- 200 g ricotta
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk bazsalikomos pesto
- 1 marék bébispenót
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g finomliszt
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 mk olívaolaj
A paradicsomszószhoz
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- só
- bors
- 200 ml passzírozott paradicsom (passata)
- oreganó
- bazsalikom
- 2 csipet cukor
A töltelékhez
- 200 g ricotta
- 1 gerezd kisebb fokhagyma
- só
- bors
- 1 tk bazsalikomos pesto
- 1 marék bébispenót
Hogyan készült a ricottás tortellini?
A töltelékhez a ricottába keverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a pestót és az apróra vágott spenótlevelet. A tésztához a hozzávalókat jól összegyúrjuk, hogy szép homogén legyen. Ha van tésztanyújtó gépünk azzal, ha nincs, akkor lisztezett deszkán nyújtófával kinyújtjuk a tésztát két részletben, vékony hosszúkás alakúra. Az egyik tésztacsíkra kis gombócokba pakoljuk kb. 3 centiméterenként a tölteléket, majd befedjük a másik tésztacsíkkal. Jól lenyomkodjuk a felső tésztát, a töltelék körül majd kis négyzeteket vágunk úgy, hogy mindegyik négyzet közepére essen töltelék. A négyzeteket átlósan félbehajtjuk, majd a két csücsköt összenyomjuk. Így kialakítva a klasszikus tortellini fazont. A tésztákat lobogó, enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
A szószhoz olívaolajon az apróra vágott vörös- és fokhagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáaöntjük a passatát. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a cukrot is és fűszerezzük friss vagy szárított oregánóval és bazsalikommal, majd pár perc alatt összeforraljuk. A megfőtt tortellinit a paradicsomszószba keverjük és friss bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Tortellini egyszerűen
- Ha még variálnál a tölteléken, akkor csekkold le ezt a receptet is! Biztos, hogy a diós és a sütőtökös töltelék is ízleni fog!
- Akár tejszínes szósszal is elkészíthetitek, amihez szósz ötletet itt találtok.
- A házi tésztáknak nagyon kevés idő kell, amikor feljön a víz tetejére, onnantól egy perc és már le is szűrhetjük. Vigyázzunk, nehogy túl főjön!
Nagyon menő házi tésztáink
- Házi tésztás krumplileves
- Süngombás nyúlragu házi tésztával
- Kacsaragu házi tagliatelle tésztával
- Alfredo pasta és lasagne puttanesca