Hozzávalók
A karamellöntethez
- 125 g kristálycukor
- 75 ml habtejszín
- 25 g vaj
- 1 csipet só
A forró csokihoz
- 25 g 80%-os étcsokoládé
- 2 ek barna cukor
- 250 ml tej
- 2 ek étkezési keményítő
A tálaláshoz
- tejszínhab
- 3 - 4 db pillecukor
Hozzávalók
A karamellöntethez
- 125 g kristálycukor
- 75 ml habtejszín
- 25 g vaj
- 1 csipet só
A forró csokihoz
- 25 g 80%-os étcsokoládé
- 2 ek barna cukor
- 250 ml tej
- 2 ek étkezési keményítő
A tálaláshoz
- tejszínhab
- 3 - 4 db pillecukor
A házi forró csoki elkészítéséhez egy kis lábasban elkezdjük felolvasztani a kristálycukrot közepes lángon. Mikor elkezd olvadni, egy fakanállal folyamatos kevergetés mellett teljesen felolvasztjuk, majd félrehúzzuk, hozzádobjuk a vajat és tovább kevergetjük. Mikor felolvadt benne a vaj, rakunk bele egy csipet sót, majd felöntjük a habtejszínnel. Itt még mindig legyen lehúzva a lángról, és legyünk nagyon óvatosak, hiszen a tejszín hatására felpezseg a karamellöntet alapja. Habverővel tovább kevergetjük az öntetünket, majd mikor egynemű szószt kaptunk, kis tálba öntjük és félrerakjuk.
Egy másik lábasba tesszük a csokoládét és elkezdjük felolvasztani. Hozzáadjuk a barna cukrot, a tejet és a keményítőt, majd habverővel csomómentesre keverjük és felforraljuk. Miután felforrt, el is készült a forró csokink.
Bele is tölthetjük a poharunkba, mehet rá tejszínhab és pillecukor, amit – ha van zsebsárkányunk – érdemes kicsit rápirítani, hogy még szexibb legyen a forró csoki. És végüüüül a legkirályabb dolog: a házi karamellöntet, amiből mehet bőven a tetejére, hogy minél cuccosabb legyen ez a téli melengető ital.
Tipp: A karamellöntetből nyugodtan csináljátok meg ezt a nagyobb adagot, mert hűtőben akár egy hétig is eláll, így pedig még gyorsabban tudjátok majd elkészíteni leközelebb ezt a lélekmelengető italt.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a házi forró csoki karamellszósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!