Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml tej
- 1 mk kristálycukor
- 25 g friss élesztő
- 1 tk só
- 350 g finomliszt
- 85 g puha vaj
- 20 g zsír
- 60 g tejföl
- 1 db tojás
A feltéthez
- 175 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g stifolder (szalámi)
- 1 fej lila hagyma
Hozzávalók
A tésztához
- 100 ml tej
- 1 mk kristálycukor
- 25 g friss élesztő
- 1 tk só
- 350 g finomliszt
- 85 g puha vaj
- 20 g zsír
- 60 g tejföl
- 1 db tojás
A feltéthez
- 175 g tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g stifolder (szalámi)
- 1 fej lila hagyma
A stifis lepény elkészítéséhez a tejet meglangyosítjuk a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Míg ez felfut, egy tálba mérjük a sót, a lisztet, a vajat, a zsírt, a tejfölt és a tojást, majd beleöntjük az élesztős tejet, és kézzel vagy dagasztógéppel bedagasztjuk a tésztát. Egy lágyabb állagú tésztát kell kapnunk. Langyos helyen, lefedve, 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
Ha megkelt, egy zsírpapírral bélelt tepsire tesszük, és kézzel fél cm vastagságú, ovális formájúra nyújtjuk. A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, és megkenjük vele a tésztát, majd rátesszük a vékony karikára vágott stifoldert, megszórjuk lila hagymával és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor még meglocsolhatjuk egy kis fokhagymás tejföllel.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Kelesztési idő: 40-50 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a stifis lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!