Hirdetés
Karácsonyi menü

Sült padlizsán másképp

Hozzávalók

4
főre
+
200 g liszt
50 g porcukor
25 g kukoricakeményítő
1 ek fokhagymapor
1 ek só
500 ml tej
1 ek ecet
3 db padlizsán

A sütéshez:

olaj

A tálaláshoz:

reszelt parmezán
apróra vágott friss petrezselyem

A szószhoz:

500 ml forró víz
2 db chilipaprika
200 g paradicsom, a héja lehúzva
1 tk füstölt pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
50 g mandula
1 ek vörösborecet
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek méz
1 tk só
frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Sült padlizsán másképp

Szeretnétek egy igazán finom köretet vagy éppen egészséges nasit készíteni, de nincsen semmi ötletetek? Erre a tökéletes megoldás a bundázott, sült padlizsán! Imádni fogják azok is, akik eddig csak szemezgettek a zöldséges kajákkal, akik pedig eddig is a padlizsán szerelmesei voltak, ezután nem is akarnak majd mást enni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
200 g liszt
50 g porcukor
25 g kukoricakeményítő
1 ek fokhagymapor
1 ek só
500 ml tej
1 ek ecet
3 db padlizsán

A sütéshez:

olaj

A tálaláshoz:

reszelt parmezán
apróra vágott friss petrezselyem

A szószhoz:

500 ml forró víz
2 db chilipaprika
200 g paradicsom, a héja lehúzva
1 tk füstölt pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
50 g mandula
1 ek vörösborecet
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek méz
1 tk só
frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Sült krumpli egészséges kivitelben

Szerintem a legjobb bunda, amit a következőkben megismertek, ami csak körülvehet egy padlizsánt. Kívül ropogós, belül krémes és hozzá a szósz, ami nélkül nem lenne teljes az élvezet. Ha unod a gyorséttermi köreteket próbáld ki ezt az erősen addiktív „alternatív sült krumplit”!

Hogyan is készül a sült padlizsán?

A szószhoz először a forró vizet ráöntjük a chilire egy kis tálban. Lefedjük légmentesen és hagyjuk dolgozni a forró vizet kb. negyed órát. Utána kivesszük a chiliket, levágjuk a száraikat és kimagozzuk őket. Az összes hozzávalót egy aprítóba tesszük és csapatjuk kb. 1 percig, amíg nagyjából homogén nem lesz az állaga. Kész is az isteni csípős szósz! Tipp! Ha nem szeretitek a csípős dolgokat, olvassatok tovább, a recept végén találtok még brutál finom szószokat!

Sült padlizsán isteni mártogatóssal

Összekeverjük a lisztet, cukrot, a keményítőt, a fokhagymát és a sót egy közepes tálban. 2 deci tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 10 percig, ezután a maradék tejet is jól belekeverjük. A padlizsánt ujjnyi darabokra vágjuk. Az olajat egy lehetőleg öntöttvas lábasban addig melegítjük, amíg el nem éri a 170 fokot.

Sült padlizsán tálalása

Először beledobjuk a padlizsánt a lisztkeverékbe  és jól meghempergetjük, majd onnan kivéve megmártjuk a tejes keverékben, majd ismét mehet a lisztes cuccba. Egyszerre csak keveset készítünk elő és azokat óvatosan merítjük bele az olajba. Kb. 5 percig sütjük, vagy amíg aranybarna színű nem lesz.

Szósz alternatívák

  • Ha nem szeretitek a csípős szószt, akkor csekkoljátok le Jani szószait, amiből leginkább a fahéjas verziót próbáljátok ki! Ezekből bármelyik jó lehet, de főleg a fahéjas mustárszósz, amit ki kell próbálnotok!
  • De nem feledkezhetünk meg a klasszikus sajtszószról sem. 

Mennyei padlizsános fogások

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások