Hirdetés

Sült padlizsán másképp

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
200 g liszt
50 g porcukor
25 g kukoricakeményítő
1 ek fokhagymapor
1 ek só
500 ml tej
1 ek ecet
3 padlizsán

A sütéshez:

olaj

A tálaláshoz:

reszelt parmezán
apróra vágott friss petrezselyem

A szószhoz:

500 ml forró víz
2 chilipaprika
200 g paradicsom, a héja lehúzva
1 tk füstölt pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
50 g mandula
1 ek vörösborecet
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek méz
1 tk só
frissen őrölt fekete bors
Hirdetés

Sült padlizsán másképp

Szerintem a legjobb bunda, ami csak körülvehet egy padlizsánt. Kívül ropogós, belül krémes és hozzá a szósz, ami nélkül nem lenne teljes az élvezet. Ha unod a gyorséttermi köreteket próbáld ki ezt az erősen addiktív „alternatív sült krumplit”!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
200 g liszt
50 g porcukor
25 g kukoricakeményítő
1 ek fokhagymapor
1 ek só
500 ml tej
1 ek ecet
3 padlizsán

A sütéshez:

olaj

A tálaláshoz:

reszelt parmezán
apróra vágott friss petrezselyem

A szószhoz:

500 ml forró víz
2 chilipaprika
200 g paradicsom, a héja lehúzva
1 tk füstölt pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
50 g mandula
1 ek vörösborecet
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek méz
1 tk só
frissen őrölt fekete bors

A szószhoz először a forró vizet ráöntjük a chilire egy kis tálban. Lefedjük légmentesen és hagyjuk dolgozni a forró  vizet kb. negyed órát. Utána kivesszük a chiliket, levágjuk a szárait és kimagozzuk. Az összes hozzávalót egy aprítóba tesszük és csapatjuk kb. 1 percig, amíg nagyjából homogén nem lesz az állaga. Kész!

Összekeverjük a lisztet, cukrot, a keményítőt, fokhagymát és a sót egy közepes tálban. 2 deci tejhez hozzáadjuk az ecetet és állni hagyjuk 10 percig, ezután a maradék tejet is jól belekeverjük. A padlizsánt ujjnyi darabokra vágjuk. Az olajat egy lehetőleg öntöttvas lábasban addig melegítjük, amíg el nem éri a 170 fokot.

Először beledobjuk a padlizsánt a lisztkeverékbe  és jól meghempergetjük, majd onnan kivéve megmártjuk a tejes keverékben, majd ismét mehet a lisztes cuccba. Egyszerre csak keveset készítünk elő és azokat óvatosan merítjük bele az olajba. Kb. 5 percig sütjük, vagy amíg aranybarna színű nem lesz.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?