Hozzávalók
- 400 g brokkoli (szárral együtt)
- 20 g vaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 600 ml víz
- 1 tk friss citromlé
- 1 tk keményítő (elhagyható)
A tálaláshoz
- rántott sajt vagy tojás
Hozzávalók
- 400 g brokkoli (szárral együtt)
- 20 g vaj
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 600 ml víz
- 1 tk friss citromlé
- 1 tk keményítő (elhagyható)
A tálaláshoz
- rántott sajt vagy tojás
Az egyszerű brokkolifőzelékhez először is a brokkolit rózsáira szedjük, 200 g-ot félrerakunk belőle későbbre, a szárát pedig apróra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd rárakjuk a felaprított brokkoliszárat és a maradék rózsát. Összeforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, és puhára főzzük. Leturmixoljuk, beletesszük a félretett rózsákat, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak, ez kb. 8-10 perc. Ekkorra már eléggé besűrűsödik, de ha szeretnétek, egy kis vízzel kikevert keményítővel is besűríthetitek. Ízesítjük egy kis citromlével, ha kell rásózunk, és már tálalhatjuk is. Rántott sajttal a legjobb.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a brokkolifőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!