Hirdetés
Green Kitchen

Egyszerű lencsegulyás

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
0.25 db hegyes erős paprika
1 db krumpli
1 szál répa (nagyobb)
1 szál fehérrépa (kisebb)
0.25 db zellergumó
2 - 3 ek olaj vagy zsír
500 g marhalapocka
só, bors
1 tk füstölt paprika
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
2 db babérlevél
3 l alaplé vagy víz
500 g száraz lencse (előző nap beáztatva)
2 tk ecet

A tálaláshoz

tejföl
friss, rusztikus kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Egyszerű lencsegulyás

Ha egy kicsit jobban szeretitek a lencsét, mint a babot, és ha van otthon egy jó adag alaplé a fagyóban, akkor itt az ideje egy lencsegulyásnak! Persze, bográcsban az igazi, de ha a konyhában készítitek, tegyetek bele egy kis füstölt paprikát a sima helyett, hogy fokozzátok a füstös ízt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
0.25 db hegyes erős paprika
1 db krumpli
1 szál répa (nagyobb)
1 szál fehérrépa (kisebb)
0.25 db zellergumó
2 - 3 ek olaj vagy zsír
500 g marhalapocka
só, bors
1 tk füstölt paprika
1 tk pirospaprika
1 tk őrölt kömény
2 db babérlevél
3 l alaplé vagy víz
500 g száraz lencse (előző nap beáztatva)
2 tk ecet

A tálaláshoz

tejföl
friss, rusztikus kenyér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Az egyszerű lencsegulyáshoz először felaprítunk mindent: a hagymákat finomra, a paradicsomot és a hegyes erőst kis kockákra, a krumplit kb. 1,5 cm-es kockákra. A répát és a fehérrépát elfelezzük, és kb. 2 mm vastag szeletekre vágjuk, a zellert pedig 1 cm-es kockákra. Azért kell más-más nagyságúra vágni a zöldségeket, hogy egyszerre készüljenek el.

Az olajon vagy zsíron magas hőmérsékleten megpirítjuk a 2-3 cm-es kockákra vágott húst. Ha minden oldala körbepirult, rádobjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk. Ha üvegesre párolódott a hagyma, mehet rá a paprika és a paradicsom. Ha ezek is összeestek, megszórjuk a kétféle pirospaprikával, köménnyel, babérlevéllel. Elkeverjük, és felöntjük 300-400 ml vízzel. Fedő alatt addig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul, közben pótoljuk a vizet, mintha egy pörköltöt csinálnánk. Ez a folyamat minden húsnál eltérő lehet, attól függően, hogy milyen fiatal volt az állat (legalább 1 óra). 

Ha ez kész, felöntjük az alaplével vagy vízzel, felforraljuk, majd mehet bele az összes maradék zöldség és a lencse. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. A végén egy kis ecettel fejezzük be. Kenyérrel és tejföllel tálaljuk.

egyszerű lencsegulyás
Egyszerű lencsegulyás

Ha tetszett az egyszerű lencsegulyás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a lencsés receptek is érdekelhetnek:

Hajdinás lencsesaláta

Lentejas, a spanyolok brutális lencsefőzeléke

Rakott lencsés édesburgonya

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások