Hirdetés
Húsvéti menü

Lencsepörkölt

Hozzávalók

2
főre
+
250 g szarvacska tészta
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
1 ek őrölt pirospaprika
1 mk füstölt pirospaprika
1 mk őrölt kömény
2 db babérlevél
400 ml víz
1 konzerv főtt lencse, kb. 300 g
1 csokor friss petrezselyem
tejföl a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lencsepörkölt

Egész évben tök jó húspótló ez a vega pörkölt verzió. Galuskával is isteni! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g szarvacska tészta
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tk sűrített paradicsom
1 ek őrölt pirospaprika
1 mk füstölt pirospaprika
1 mk őrölt kömény
2 db babérlevél
400 ml víz
1 konzerv főtt lencse, kb. 300 g
1 csokor friss petrezselyem
tejföl a tálaláshoz
Bevásárlólistához adom

A vöröshagymát és a fokhagymát vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy egy késsel a lehető legapróbbra vágjuk, ez azért fontos, hogy sűrű szaftot kapjunk a végén. Egy lábasban az olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymákat. Rátesszük a sűrített paradicsomot és egy picit lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről elkeverjük benne a fűszereket (kivéve a petrezselymet), sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a vizet és felforraljuk.

Ha felforrt, kb. 5 percig közepes lángon tovább rotyogtatjuk. Ezután rakjuk bele a főtt lencsét és további 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Közben a szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Ha letelt a 10-15 perc a pörköltnél, akkor elzárjuk és megszórjuk friss petrezselyemmel. Tejföllel és a főtt tésztával tálaljuk.

 

Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások