Hozzávalók
- 250 g szarvacska tészta
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 400 ml víz
- 1 konzerv főtt lencse, kb. 300 g
- 1 csokor friss petrezselyem
- tejföl a tálaláshoz
Hozzávalók
- 250 g szarvacska tészta
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 1 mk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 400 ml víz
- 1 konzerv főtt lencse, kb. 300 g
- 1 csokor friss petrezselyem
- tejföl a tálaláshoz
Ha lencsés ételt akarunk főzni, akkor általában rögtön a lencsefőzelék vagy a lencseleves jut eszünkbe, pedig más lencsés kaják is lehetnek laktatóak, és még hús sem kell beléjük. A lencsepörkölt is ilyen. Mi most tésztával csináltuk, de egyébként galuskával is isteni finom.
A vöröshagymát és a fokhagymát vagy egy aprítógépben lezúzzuk, vagy egy késsel a lehető legapróbbra vágjuk, ez azért fontos, hogy sűrű szaftot kapjunk a végén. Egy lábasban az olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymákat. Rátesszük a sűrített paradicsomot és egy picit lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről elkeverjük benne a fűszereket (kivéve a petrezselymet), sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a vizet és felforraljuk.
Ha felforrt, kb. 5 percig közepes lángon tovább rotyogtatjuk. Ezután rakjuk bele a főtt lencsét és további 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Közben a szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. Ha letelt a 10-15 perc a pörköltnél, akkor elzárjuk és megszórjuk friss petrezselyemmel. Tejföllel és a főtt tésztával tálaljuk.
Ha tetszett a lencsepörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!