Hozzávalók
- 2 db tojás
- 120 g porcukor
- 10 g sütőpor
- 60 g puha vaj
- 100 ml tej
- 120 g pirított, sótlan földimogyoró
- 1 ek kakaópor
- 150 g liszt
- 1 csipet só
A tetejére
- 250 g hideg mascarpone
- 2 ek krémes mogyoróvaj
- 2 tk porcukor
- 50 g pirított, sótlan földimogyoró
Triplamogyorós muffin
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 120 g porcukor
- 10 g sütőpor
- 60 g puha vaj
- 100 ml tej
- 120 g pirított, sótlan földimogyoró
- 1 ek kakaópor
- 150 g liszt
- 1 csipet só
A tetejére
- 250 g hideg mascarpone
- 2 ek krémes mogyoróvaj
- 2 tk porcukor
- 50 g pirított, sótlan földimogyoró
A triplamogyorós muffin minden elemébe kerül mogyoró, nem spóroltunk vele, hiszen ez adja a süti lelkét.
Első lépésként a tojásokat kihabosítjuk a cukorral, majd minden hozzávalót alaposan belekeverünk ebbe az alapba, de nem kell túlkeverni a tésztát. Kibélelünk egy muffinsütő formát papírral, és egyenlően elosztjuk benne a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.
A mascarponét 3-4 perc alatt kihabosítjuk, majd belekeverjük a mogyoróvajat és a cukrot. Habzsákba töltjük, és megvárjuk, ameddig a muffinok teljesen kihűlnek, és csak ezután kezdjük el díszíteni. Ha megvagyunk ezzel, jöhet az utolsó símitás: megszórjuk apróra vágott mogyoróval, és kész is.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még egy kis mogyoró? Mutatunk sós és édes Street Kitchen recepteket is:
Kekszes-mogyoróvajas golyósüti