Ha filmnézős kaja, akkor ez a 3 recept tuti választás lesz!
Parmezános keksz:
A kekszhez a parmezánt aprítógépben lezúzzuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a rozmaringot és a lisztet. Átkeverjük, majd jöhet bele a vaj, a só, a bors, és lezúzzuk, ha nincs gépünk, akkor elmorzsoljuk a vajjal. A vízzel tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva 30-40 percet pihentetjük a hűtőben. Kivesszük, átgyúrjuk, és 2-3 mm vastagra nyújtjuk két fólia között, majd kiszaggatjuk kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
BBQ-s kesudió:
A tojásfehérjét egy nagy keverőtálban lazán felverjük, beleforgatjuk a kesudiót, és összeforgatjuk a fűszerekkel, valamint a cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 14-15 perc alatt megsütjük, félidőben megkeverjük.

Ragacsos csirkeszárny:
Egy nagy keverőtálba reszeljük a fokhagymát, a gyömbért, a lime héját, majd belenyomjuk a lime levét, és hozzáadjuk a többi alapanyagot a csirke kivételével. Alaposan összekeverjük, belerakjuk a szoba-hőmérsékletű csirkét, és hagyjuk állni legalább 1 órát, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát. Ezután kiszedjük a pácból, lecsöpögtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a megmaradt pácot a felére redukáljuk egy gyorsforralóban, végül megkenjük vele a megsült csirkét. Szezámmaggal és szeletelt újhagymával megszórva tálaljuk.
