Street food

3szuperésgyorsfilmnézőskaja

3 szuper és gyors filmnézős kaja

Hozzávalók
A parmezános kekszhez
75 g
parmezán
1 tk
szárított rozmaring
5 ek
liszt
70 g
hideg vaj
1 csipet
só, bors
2 ek
hideg víz
A ragacsos. szezámos csirkeszárnyhoz
3 gerezd
fokhagyma
3 cm-es
gyömbér
1 db
lime leve és héja
só, bors
3 ek
méz
1 ek
sriracha szósz
2 ek
rizsecet
3 ek
szójaszósz
3 ek
hoisin szósz
3 ek
szezámolaj
1 kg
csirkeszárny
A tálaláshoz
2 ek
pirított szezámmag
1 csokor
újhagyma
A BBQ-s kesudióhoz
1 db
tojásfehérje
500 g
sótlan, pirítatlan kesudió
1 tk
fokhagymapor
1 tk
vöröshagymapor
2 tk
füstölt paprika
1 csapott ek
barna cukor
1 tk
só, bors

Elkészítés

Ha filmnézős kaja, akkor ez a 3 recept tuti választás lesz!

Parmezános keksz:

A kekszhez a parmezánt aprítógépben lezúzzuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a rozmaringot és a lisztet. Átkeverjük, majd jöhet bele a vaj, a só, a bors, és lezúzzuk, ha nincs gépünk, akkor elmorzsoljuk a vajjal. A vízzel tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva 30-40 percet pihentetjük a hűtőben. Kivesszük, átgyúrjuk, és 2-3 mm vastagra nyújtjuk két fólia között, majd kiszaggatjuk kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

BBQ-s kesudió:

A tojásfehérjét egy nagy keverőtálban lazán felverjük, beleforgatjuk a kesudiót, és összeforgatjuk a fűszerekkel, valamint a cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 14-15 perc alatt megsütjük, félidőben megkeverjük.

filmnézős kaja
Filmnézős kaja: Parmezános keksz és BBQ-s kesudió

Ragacsos csirkeszárny:

Egy nagy keverőtálba reszeljük a fokhagymát, a gyömbért, a lime héját, majd belenyomjuk a lime levét, és hozzáadjuk a többi alapanyagot a csirke kivételével. Alaposan összekeverjük, belerakjuk a szoba-hőmérsékletű csirkét, és hagyjuk állni legalább 1 órát, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát. Ezután kiszedjük a pácból, lecsöpögtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a megmaradt pácot a felére redukáljuk egy gyorsforralóban, végül megkenjük vele a megsült csirkét. Szezámmaggal és szeletelt újhagymával megszórva tálaljuk.

Filmnézős kaja: Ragacsos csirkeszárnyak

Még több filmnézős kaja:

Marha jó nachostál

Csirke nuggets

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha most tervezitek megnézni a Wonder Woman 1984-et, akkor mutatok néhány snacket, amivel fel tudjátok dobni az estét.

Hozzávalók

4 főre
A parmezános kekszhez
75 g
parmezán
1 tk
szárított rozmaring
5 ek
liszt
70 g
hideg vaj
1 csipet
só, bors
2 ek
hideg víz
A ragacsos. szezámos csirkeszárnyhoz
3 gerezd
fokhagyma
3 cm-es
gyömbér
1 db
lime leve és héja
só, bors
3 ek
méz
1 ek
sriracha szósz
2 ek
rizsecet
3 ek
szójaszósz
3 ek
hoisin szósz
3 ek
szezámolaj
1 kg
csirkeszárny
A tálaláshoz
2 ek
pirított szezámmag
1 csokor
újhagyma
A BBQ-s kesudióhoz
1 db
tojásfehérje
500 g
sótlan, pirítatlan kesudió
1 tk
fokhagymapor
1 tk
vöröshagymapor
2 tk
füstölt paprika
1 csapott ek
barna cukor
1 tk
só, bors

Ha filmnézős kaja, akkor ez a 3 recept tuti választás lesz!

Parmezános keksz:

A kekszhez a parmezánt aprítógépben lezúzzuk vagy lereszeljük, hozzáadjuk a rozmaringot és a lisztet. Átkeverjük, majd jöhet bele a vaj, a só, a bors, és lezúzzuk, ha nincs gépünk, akkor elmorzsoljuk a vajjal. A vízzel tésztává gyúrjuk, és fóliába csomagolva 30-40 percet pihentetjük a hűtőben. Kivesszük, átgyúrjuk, és 2-3 mm vastagra nyújtjuk két fólia között, majd kiszaggatjuk kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

BBQ-s kesudió:

A tojásfehérjét egy nagy keverőtálban lazán felverjük, beleforgatjuk a kesudiót, és összeforgatjuk a fűszerekkel, valamint a cukorral. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 14-15 perc alatt megsütjük, félidőben megkeverjük.

filmnézős kaja
Filmnézős kaja: Parmezános keksz és BBQ-s kesudió

Ragacsos csirkeszárny:

Egy nagy keverőtálba reszeljük a fokhagymát, a gyömbért, a lime héját, majd belenyomjuk a lime levét, és hozzáadjuk a többi alapanyagot a csirke kivételével. Alaposan összekeverjük, belerakjuk a szoba-hőmérsékletű csirkét, és hagyjuk állni legalább 1 órát, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát. Ezután kiszedjük a pácból, lecsöpögtetjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a megmaradt pácot a felére redukáljuk egy gyorsforralóban, végül megkenjük vele a megsült csirkét. Szezámmaggal és szeletelt újhagymával megszórva tálaljuk.

Filmnézős kaja: Ragacsos csirkeszárnyak

Még több filmnézős kaja:

Marha jó nachostál

Csirke nuggets

Ha tetszett a 3 szuper és gyors filmnézős kaja receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept