Gyors tészták

Alpesimakaróni

Alpesi makaróni

Hozzávalók
280 g
burgonya
250 g
makaróni
170 g
trappista sajt
100 ml
tej
só, bors
1 csipet
szerecsendió
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
étolaj
0.25 csokor
snidling
A tálaláshoz
600 ml
bolti almaszósz
180 ml
habtejszín

Elkészítés

Az alpesi makarónihoz először a burgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A tésztát enyhén sós, bő vízben al dentére főzzük a csomagoláson leírtak alapján. A megfőtt burgonyát és tésztát egy kb. 20 x 24 cm-es sütőtálba rétegezzük a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal együtt.

A tejszínt és a tejet összekeverjük sóval, borssal és szerecsendióval, és a rétegezett tésztára öntjük. 190 fokra melegített sütőbe toljuk a tálat, és 15-20 percig sütjük, hogy átpiruljon a tészta teteje.

A vöröshagymát félfőre vágjuk, egy serpenyőben átpirítjuk az olajon, majd a tészta tetejére rakjuk az apróra vágott snidlinggel együtt. A makarónit almaszósszal tálaljuk.

alpesi-makaroni
Alpesi makaróni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő. 25-30 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Tésztafüggő vagy? Szerencsére millió receptünk van, legyen szó spagettiről, pennéről, vagy éppen fusilliről! Csak néhány a repertoárból:

Avokádókrémes spagetti

Egytepsis marinara penne

Sajtkrémes-csirkecombos fusilli spenóttal

www.streetkitchen.hu

Elsőre furcsának tűnhet almaszósszal enni egy sajtos-burgonyás tésztát, de nagyon sokan imádják, így nekünk is ki kellett próbálni. És tényleg elég tuti!

Hozzávalók

4 főre
280 g
burgonya
250 g
makaróni
170 g
trappista sajt
100 ml
tej
só, bors
1 csipet
szerecsendió
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
1 ek
étolaj
0.25 csokor
snidling
A tálaláshoz
600 ml
bolti almaszósz
180 ml
habtejszín

Az alpesi makarónihoz először a burgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A tésztát enyhén sós, bő vízben al dentére főzzük a csomagoláson leírtak alapján. A megfőtt burgonyát és tésztát egy kb. 20 x 24 cm-es sütőtálba rétegezzük a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal együtt.

A tejszínt és a tejet összekeverjük sóval, borssal és szerecsendióval, és a rétegezett tésztára öntjük. 190 fokra melegített sütőbe toljuk a tálat, és 15-20 percig sütjük, hogy átpiruljon a tészta teteje.

A vöröshagymát félfőre vágjuk, egy serpenyőben átpirítjuk az olajon, majd a tészta tetejére rakjuk az apróra vágott snidlinggel együtt. A makarónit almaszósszal tálaljuk.

alpesi-makaroni
Alpesi makaróni (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő. 25-30 perc
  • Sütési idő: 15-20 perc

Tésztafüggő vagy? Szerencsére millió receptünk van, legyen szó spagettiről, pennéről, vagy éppen fusilliről! Csak néhány a repertoárból:

Avokádókrémes spagetti

Egytepsis marinara penne

Sajtkrémes-csirkecombos fusilli spenóttal

Ha tetszett az Alpesi makaróni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept