Az alpesi makarónihoz először a burgonyát 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. A tésztát enyhén sós, bő vízben al dentére főzzük a csomagoláson leírtak alapján. A megfőtt burgonyát és tésztát egy kb. 20 x 24 cm-es sütőtálba rétegezzük a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajttal együtt.
A tejszínt és a tejet összekeverjük sóval, borssal és szerecsendióval, és a rétegezett tésztára öntjük. 190 fokra melegített sütőbe toljuk a tálat, és 15-20 percig sütjük, hogy átpiruljon a tészta teteje.
A vöröshagymát félfőre vágjuk, egy serpenyőben átpirítjuk az olajon, majd a tészta tetejére rakjuk az apróra vágott snidlinggel együtt. A makarónit almaszósszal tálaljuk.

- Elkészítési idő. 25-30 perc
- Sütési idő: 15-20 perc