A húsgolyókhoz a gyömbért és a fokhagymát először lereszeljük, majd hozzáadjuk a darált csirkehúshoz. Sóval és borssal fűszerezzük. Kicsi, diónyi gombócokat formázunk belőle, közepes lángon felhevítjük az olívaolajat egy nagy serpenyőben és megpirítjuk benne a húsgolyókat minden oldalról, majd kiszedjük őket egy tányérra.
Míg sülnek a húsgolyók, a hagymát és a kaliforniai paprikákat csíkokra vágjuk. Miután megsültek a húsgolyók, ugyanabban a serpenyőben elkezdjük pirítani a hagymát és a paprikákat. Közben egy kis tálban alaposan összekeverjük a kukoricakeményítőt, a szójaszószt, az almaecetet, a mézet, a felaprított chilit, a lime lereszelt héját és kifacsart levét. Amikor a zöldségek már szépen megpirultak, ráöntjük a szójaszószos keveréket és belerakjuk a már megsült húsgolyókat. Hozzáadjuk a mogyoróvajat és a felaprított bazsalikomot is és pár percig főzzük.
A körethez a mangót kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, egy kis tálban összekeverjük a mézzel és a szójaszósszal. Lobogó, sós vízben kifőzzük a soba tésztát a csomagon szereplő utasítások szerint. Tálaláskor a tésztára helyezzük a szószos húsgolyókat, megszórjuk szezámmaggal, rárakjuk a mangót és 1-1 lime gerezdet.
- Előkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 30 perc
- Összesen: 40 perc
