A babos tonhalsalátához egy tálban összekeverjük a lecsepegtetett babot és tonhalat az olajjal együtt, majd hozzátesszük a félbe, majd szeletekbe vágott retket, a kis darabokra szeletelt zellert, a szintén felszeletelt lila hagymát, a felkockázott paprikát, majd megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemmel, sózzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is.
Fene se gondolta volna, hogy a tonhal és a bab ilyen jól megférnek együtt. Főleg, ha még teszünk melléjük pár egészséges zöldséget és megbolondítjuk egy kis savval.
Hozzávalók
4 főre
800 g
babkonzerv
400 g
olajos tonhalkonzerv
3 db
retek
2 szál
zellerszár
1 fej
lila hagyma
(kisebb)
0.5 db
kaliforniai paprika
1 csokor
friss petrezselyem
só
0.5 db
citrom leve
A babos tonhalsalátához egy tálban összekeverjük a lecsepegtetett babot és tonhalat az olajjal együtt, majd hozzátesszük a félbe, majd szeletekbe vágott retket, a kis darabokra szeletelt zellert, a szintén felszeletelt lila hagymát, a felkockázott paprikát, majd megszórjuk apróra vágott, friss petrezselyemmel, sózzuk és ráfacsarjuk a citrom levét. Összekeverjük, és már tálalhatjuk is.
Ha tetszett a Babos tonhalsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!