Vegetáriánus ételek

Chapatimangós-curryshummusszal

Chapati mangós-currys hummusszal

Hozzávalók
A lepényhez
140 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
140 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 ek
étolaj
180 ml
meleg víz
A mangós-currys hummuszhoz
1 db
érett mangó
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
currypor
1 tk
sárga currypaszta
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 ml
olívaolaj
25 g
tahini
1 tk
chilipor
1 tk
őrölt gyömbér

Elkészítés

A chapati elkészítéséhez a kétféle lisztet elkeverjük a sóval, az olajjal és a vízzel, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva félretesszük 10 percre pihenni.

A hummuszhoz a megpucolt magót és a leszűrt csicseriborsót egy aprítóba tesszük, hozzáadjuk a curryport, a currypasztát, a fokhagymát, sót, borsot, az olívaolajat, a tahinit, a chilit és a gyömbért, és az egészet krémesre turmixoljuk. 

A pihentetett tésztát 10-felé osztjuk, golyókat formázunk belőle és lisztezett felületen vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Egyesével forró, száraz serpenyőbe dobjuk a tésztákat és megspricceljük kevés vízzel. Addig sütjük, míg szép barna pöttyös lesz mindkét fele a chapatinak, ez oldalanként 3-4 perc.

A frissen sült lepénykenyérrel már lehet is a tunkolni a mangós-currys hummuszt! 

chapati-mangos-currys-hummusszal
Chapati mangós-currys hummusszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetési idő: 10 perc

Még több indiai ihletésű recept, amikből nem hiányoznak a jellegzetes fűszerek:

Indiai padlizsánkrém naanchipsszel

Tejfölös csirke tikka masala

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

www.streetkitchen.hu

Egy újabb verziója a lepénykenyérnek, amit imádni fogsz.

Hozzávalók

10 darabhoz
A lepényhez
140 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
140 g
finomliszt + a nyújtáshoz
2 ek
étolaj
180 ml
meleg víz
A mangós-currys hummuszhoz
1 db
érett mangó
1 konzerv
csicseriborsó
(400 g-os kiszerelés)
2 tk
currypor
1 tk
sárga currypaszta
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
100 ml
olívaolaj
25 g
tahini
1 tk
chilipor
1 tk
őrölt gyömbér

A chapati elkészítéséhez a kétféle lisztet elkeverjük a sóval, az olajjal és a vízzel, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarva félretesszük 10 percre pihenni.

A hummuszhoz a megpucolt magót és a leszűrt csicseriborsót egy aprítóba tesszük, hozzáadjuk a curryport, a currypasztát, a fokhagymát, sót, borsot, az olívaolajat, a tahinit, a chilit és a gyömbért, és az egészet krémesre turmixoljuk. 

A pihentetett tésztát 10-felé osztjuk, golyókat formázunk belőle és lisztezett felületen vékony kör alakúra nyújtjuk őket. Egyesével forró, száraz serpenyőbe dobjuk a tésztákat és megspricceljük kevés vízzel. Addig sütjük, míg szép barna pöttyös lesz mindkét fele a chapatinak, ez oldalanként 3-4 perc.

A frissen sült lepénykenyérrel már lehet is a tunkolni a mangós-currys hummuszt! 

chapati-mangos-currys-hummusszal
Chapati mangós-currys hummusszal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Pihentetési idő: 10 perc

Még több indiai ihletésű recept, amikből nem hiányoznak a jellegzetes fűszerek:

Indiai padlizsánkrém naanchipsszel

Tejfölös csirke tikka masala

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

Ha tetszett a Chapati mangós-currys hummusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept